Η Κατερίνα Ευαγγελάτου και η Ιωάννα Κουρμπέλα συνδέονται με φιλική αλλά και επαγγελματική σχέση. Στο παρελθόν οι δύο γυναίκες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε ένα εργαστήριο (Morphes), που απευθυνόταν σε όσους θέλησαν να γνωρίσουν τα στάδια δημιουργίας ενός ενδύματος μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο με το Αρχαίο Δράμα, για το οποίο μάλιστα είχαν μιλήσει στο Marie Claire.

Πρόσφατα η σκηνοθέτιδα φόρεσε μια νέα, αιθέρια δημιουργία της Ιωάννας Κουρμπέλα και φωτογραφήθηκε με αυτήν στο Ηρώδειο. Το μάξι φόρεμα «Muse», σε μια ιδιαίτερα γλυκιά απόχρωση του καφέ, μεταμορφώνει την Κατερίνα Ευαγγελάτου σε αληθινή μούσα ή σε αρχαία Ελληνίδα θεά.

Δες την ανάρτηση:

Στη συνέντευξή τους στο Marie Claire, η σκηνοθέτιδα έχει πει για τη γνωριμία της με την Ιωάννα Κουρμπέλα: «Γνωριζόμαστε από παλιά. Έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο, καθώς σχεδίασε τα κοστούμια για τον “Ιδομενέα” του Ρ. Σίμελπφενιχ, παράσταση που κάναμε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2014. Κρατήσαμε έκτοτε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας καθώς εκτιμάμε πολύ η μία τη δουλειά της άλλης. Ορισμένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μου είναι δικά της, κομμάτια που δεν αποχωρίζομαι ακόμα και μετά από χρόνια. Έχει μεγάλη φροντίδα για αυτό που κάνει, δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια, και χτίσαμε μαζί όλη την λογική του εργαστηρίου. Επιπλέον, παρόλες τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία στην υλοποίηση του εγχειρήματος, η Ιωάννα είχε μεγάλη όρεξη να προχωρήσει με κάθε τρόπο και αυτό, σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα χαρίσματά της, με κάνει να νιώθω μεγάλη ασφάλεια».

Η Ιωάννα Κουρμπέλα έχει προσθέσει τα εξής: «Η αλήθεια είναι πως με ένα τρόπο γνωριζόμασταν από παλιά ως γειτόνισσες μιας που το κατάστημά μας στην Πλάκα σχεδόν συστεγάζεται με το “Αμφιθέατρο” της οδού Αδριανού. Στην πραγματικότητα, η πρώτη μας επαφή ήταν μέσω του πατέρα της, όταν η τότε ενδυματολόγος του, επέλεξε μια ζακέτα που είχα σχεδιάσει στο ξεκίνημά μου για να ντύσει το Χορό σε μια παράστασή του στην Επίδαυρο, αυτό περίπου το 2003. Οι δυο μας ήρθαμε πιο κοντά δέκα χρόνια αργότερα, όταν συνεργαστήκαμε, για τη θεατρική παράσταση “Ιδομενέας” που σκηνοθέτησε η ίδια το 2014 για το Φεστιβάλ Αθηνών, μια συνεργασία που έχει αποτυπωθεί μέσα μου ως μια από τις πιο δημιουργικές και ευχάριστες στιγμές της πορείας μου».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below