Πρόσφατα η χορεύτρια Peta Murgatroyd μίλησε ανοιχτά για μια αποβολή που είχε την περίοδο που ο σύζυγός της, Maks Chmerkovskiy, βρισκόταν στην Ουκρανία. Σε μια σχετική ανάρτηση που έκανε το περιοδικό «People» στο Instagram, η Sharon Stone προχώρησε, στα σχόλια, σε μια δική της, συγκλονιστική αποκάλυψη: «Εμείς, ως γυναίκες, δεν έχουμε μια κοινότητα να συζητάμε το βάθος αυτής της απώλειας. Έχασα εννέα παιδιά σε αποβολές».

Η 64χρονη ηθοποιός, που έχει σήμερα τρεις θετούς γιους, τους Quinn Kelly, Laird Vonne και Roan Joseph, συμπλήρωσε: «Δεν είναι ασήμαντο, ούτε σωματικά ούτε συναισθηματικά, ωστόσο αναγκαζόμαστε να νιώθουμε ότι πρέπει να το περάσουμε μόνες και σιωπηρά, με μια αίσθηση αποτυχίας, αντί να εισπράξουμε την τόσο απαραίτητη συμπόνοια και ενσυναίσθηση και θεραπεία.

«Δεν είναι ασήμαντο, ούτε σωματικά ούτε συναισθηματικά, ωστόσο αναγκαζόμαστε να νιώθουμε ότι πρέπει να το περάσουμε μόνες και σιωπηρά, με μια αίσθηση αποτυχίας, αντί να εισπράξουμε την τόσο απαραίτητη συμπόνοια και ενσυναίσθηση και θεραπεία»

»Όταν η γυναικεία υγεία και ευεξία αφήνεται στην αντρική ιδεολογία το αποτέλεσμα είναι αμέλεια, στην καλύτερη περίπτωση, άγνοια, ακόμα και βίαιη καταπίεση».

Η 35χρονη Murgatroyd αφηγήθηκε πρόσφατα στο παραπάνω μέσο ότι ο 5χρονος γιος της την είδε να μεταφέρεται μέσα σε ένα ασθενοφόρο και να καταλήγει στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου. Είχε ζητήσει βοήθεια όταν συνειδητοποίησε, στο δωμάτιο του παιδιού της, ότι δεν μπορούσε να κουνηθεί καθόλου. Την προηγούμενη ημέρα, είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό: «Ένιωθα τελείως αδύναμη. Δεν μπορούσα να ανοίξω ούτε το πλυντήριο πιάτων. Δεν μπορούσα να ανοίξω το ψυγείο για να δώσω φαγητό στον Shai, να του φτιάξω ένα τοστ», θυμάται. «Τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα, που άρχισε να επηρεάζεται η αναπνοή μου. Ήταν πραγματικά τραγικό».

Η χορεύτρια, που είχε υποβληθεί σε τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόσθεσε: «Ας κανονικοποιήσουμε τις συζητήσεις για τις αποβολές και την εξωσωματική γονιμοποίηση και ας δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον άνετο για όλες τις γυναίκες».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below