Η πρεμιέρα της «Μηχανής του Τούρινγκ» ήταν ένα από τα πολυαναμενόμενα θεατρικά γεγονότα της νέας σεζόν και, πράγματι, σε ένα γεμάτο θέατρο ήταν πολλοί και οι επώνυμοι που έδωσαν το «παρών». Ανάμεσα σε αυτούς, η Στεφανία Γουλιώτη, που πόζαρε μαζί με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, επιβεβαιώνοντας ότι το λευκό ταιριάζει πολύ (και) στον χειμώνα.

Η ηθοποιός ενέδωσε σε ένα total white look, που αποτελείτο από παντελόνι, πουκάμισο και μπλέιζερ, με τα αξεσουάρ να σπάνε τη μονοχρωμία: τα μαύρα παπούτσια και η καφέ τσάντα, και τα δύο σε ουδέτερους, ευκολοσυνδύαστους τόνους. Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, από την άλλη, πόνταρε σε δύο πιο κλασικές χρωματικές επιλογές, στο γκρι και το μαύρο, τα οποία φόρεσε σε ένα πλεκτό ζιβάγκο, μαύρο κολάν, μποτίνια και μάξι παλτό.

Για την παράσταση

Η «Μηχανή του Τούρινγκ» του Benoit Soles παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, με τον Ορφέα Αυγουστίδη να υποδύεται συγκλονιστικά τον Άλαν Τούρινγκ και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στο σκηνοθετικό τιμόνι.

Ο Άλαν Τούρινγκ είναι ο άνθρωπος που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην λήξη του το 1945. Οι ιστορικοί υπολογίζουν πως η συνεισφορά του βοήθησε να αποτραπούν εκατομμύρια θάνατοι. Ο ρόλος του στην Ιστορία αλλά και η συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης έμεινε κρυφός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης και της αυτοκτονίας του μέχρι το 2013, που η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε επίσημα τις υπηρεσίες του. Πάνω από όλα όμως ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας. Η απόδειξη πως η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή να ξεπερνάει κάθε όριο, κάθε κοινωνικό παρεμβατισμό, κάθε στερεότυπο, κάθε αναστολή.

Δείτε το νέο λουκ των Στεφανία Γουλιώτη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη:

NDP

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below