Η παράσταση «Νιζίνκι, η προφητεία της φωτιάς» έκανε πρεμιέρα στο Tempus Verum Εν Αθήναις, με πολλούς επώνυμους να την τιμούν με την παρουσία τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Τζωρτζίνα Λιώση, που ξεχώρισε με μια eclectic εμφάνιση. Η ηθοποιός συνδύασε ένα printed μάξι φόρεμα, σε κόκκινες και λευκές αποχρώσεις, με το δερμάτινο πανωφόρι, μια από τις πιο δυνατές τάσεις της χρονιάς, που προσθέτει μια κουλ, ροκ πινελιά σε κάθε outfit.

Η Τζωρτζίνα Λιώση φωτογραφήθηκε με τον σκηνοθέτη, Δημήτρη Λάλο, και σε ένα άλλο στιγμιότυπο με τους ερμηνευτές Κρίστελ Καπερώνη, Αντίνοο Αλμπάνη, αλλά και τη Γιούλη Ηλιοπούλου.

Για την παράσταση

Ο Δημήτρης Λάλος με αφορμή το κείμενο του Χριστόφορου Χριστοφή «Νιζίνκι, η προφητεία της φωτιάς» διερευνά το ανθρώπινο σώμα που είναι για τον Νιζίνσκι ταυτόχρονα το θέμα και το μέσον.

Τι σημαίνει «επιτελεστικό», δηλαδή performative, όρος που εισήχθη από τον Τζον Όστιν το 1955; Τι χρειάζεται ένα έργο τέχνης για να είναι παρουσιάσιμο; Πότε περάσαμε από το θεατρικό έργο, ως λογοτεχνικό είδος, στο θεατρικό έργο ως παραστάσιμο γεγονός;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που διερευνά η παράσταση. Η μεταφορά της αλήθειας επί σκηνής κάνει τα όρια της παράστασης και του επιτελεστικού (performance) να διευρυνθούν. Η σχέση κοινού-καλλιτέχνη επαναπροσδιορίζεται.

Δείτε τη νέα εμφάνιση της Τζωρτζίνας Λιώση:

NDP

Δείτε την Τζωρτζίνα Λιώση με τους Κρίστελ Καπερώνη, Αντίνοο Αλμπάνη, Γιούλη Ηλιοπούλου:

NDP

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below