Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει καταφέρει να κερδίσει τον κόσμο στα social media από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής της ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν χρειάστηκε καν να πει ή να κάνει κάτι. Η κούπα που είχε στο γραφείο της ήταν αρκετή για να γίνει viral κι αυτό γιατί απεικονίζεται μια σπουδαία γυναίκα. Πρόκειται για την 86χρονη Αμερικανίδα δικαστικό Ruth Βader Ginsburg.

Η “Notorious RBG”, όπως την αποκαλούν, δεν είναι μόνο στην κούπα που χρησιμοποιεί ως μολυβοθήκη αλλά έχει απαθανατιστεί σε κάποια από τις εμφανίσεις της με αντίστοιχα σκουλαρίκια. Αυτό σημαίνει ότι είναι μία από τις γυναίκες που θαυμάζει. Η 86χρονη δικαστικός είναι γνωστή για τους αγώνες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς είναι έμπνευση για τον αμερικάνικο λαό. Διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο το 1993, από τον Bill Clinton, αποτελώντας μόλις τη δεύτερη γυναίκα σε αυτό το όργανο των ΗΠΑ.

View this post on Instagram

Swearing into my current position over 23 years ago! Oh, how time flies! Thank you Bill Clinton!

A post shared by Ruth Bader Ginsburg (@ruth.bader.ginsburg) on

Δεν δίστασε να συγκρουστεί ανοιχτά με τον τωρινό Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump για τις πολιτικές του, το 2016, κάνοντάς τον να της ζητήσει να παραιτηθεί. Παρά τις πιέσεις και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε συνεχίζει να είναι ενεργή στο δικαστικό σώμα και στο ρόλο της.