Στους περισσότερους από εμάς, που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε διακοπές, ο εργασιακός εκφοβισμός ή mobbing μοιάζει κάτι μακρινό, όμως για κάποιους αποτελεί την καθημερινότητα που τους περιμένει μετά την επιστροφή τους στο γραφείο. Είναι κάτι που έχει βιώσει στο παρελθόν και η Ελεονώρα Μελέτη και που θίγει σε νέα ανάρτησή της στο Instagram.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε η παρουσιάστρια:

«Στη συνέντευξη μου σήμερα στο @okmagazinegr έθιξα το θέμα του mobbing (εργασιακός εκφοβισμός) τον οποίο έχω βιώσει στην επαγγελματική μου πορεία.

»Έχω λάβει άπειρα μηνύματα και πολλοί από εσάς με ρωτάτε γιατί δεν λέω το όνομά του. Και σας απαντώ.

»Γιατί δεν μπορώ.

»Η τότε εργοδότρια εταιρεία προκειμένου να μετατέθω σε άλλο πόστο όπως επιθυμούσα, και υπό την άμεση απειλή της απόλυσης μου αν δεν συμμορφωνόμουνα, μου προσκόμισε να υπογράψω ένα συμβόλαιο “σιωπής” το οποίο με δεσμεύει για πάντα να μη μιλήσω για το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία κ τους εργαζόμενους της σε αυτήν. (είναι κάτι που συνηθίζεται στο χώρο μας και εμπεριέχεται στο κεφάλαιο “εχεμύθεια” αν και στην προκειμένη μου προσκομίστηκε ξέχωρο χαρτί γι’ αυτό).

»Τότε, θεωρούσα πως με το να απευθυνθώ στους διοικητικούς μου ήταν αρκετό.

»Σήμερα έχοντας ψάξει πολύ το θέμα, έχω ενημερωθεί και με τη σειρά μου σας ενημερώνω πως υπάρχουν τρόποι η δικαιοσύνη να φέρει μπροστά στις πράξεις του τον… μπούλη ( κυριολεκτικά αλλά κ κατά το bully που σημαίνει εκφοβιστής) ακόμα κι αν αυτός τις περισσότερες φορές ΔΕΝ κάνει κάτι χειροπιαστά ενάντια στο νόμο, γι’ αυτό κ δρα αλόγιστα ενώ το θύμα νιώθει εγκλωβισμένο.

»Ενημερωθείτε και ζητήστε βοήθεια, αν όχι από την εργοδοσία σας, από έναν εργατολόγο ή από την επιθεώρηση εργασίας.

»Να μην τους φοβάστε.

»Να τους λυπάστε.

»Είναι ΜΟΝΟ για λύπηση.

»Καλό βράδυ σε όλους. #mobbing

»(η φωτογραφία είναι καρέ από το σήμα αρχής της πολύ αγαπημένης μου εκπομπής “Μεσάνυχτα” και την επέλεξα γιατί έτυχε να ταιριάζει με το περιεχόμενο του ποστ!)».

Δες τη νέα ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below