Ο βασιλιάς της Σουηδίας πήρε μια απόφαση που προκάλεσε αίσθηση στους γαλαζοαίματους. Ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι αφαιρεί τον βασιλικό τίτλο από τα πέντε εγγόνια του. Tα δύο παιδιά του πρίγκιπα Carl Philip και της συζύγου του πριγκίπισσας Sophia καθώς και τα τρία παιδιά της πριγκίπισσας Madeleine και του συζύγου της Christopher O’Neill δεν θα αποκαλούνται στο πλέον πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Ο λόγος είναι οτι ο βασιλιάς Gustav θέλει να περιορίσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έξοδα της χώρας αφού καλείται κάθε χρόνο να χρηματοδοτήσει κάθε ένα από αυτά. Η απόφαση προέκυψε έπειτα από έρευνα που έγινε τονπερασμένο χρόνο στη Σουηδία.

“Αυτή η αλλαγή προετοιμαζόταν εδώ και πολύ καιρό. Ο Chris κι εγώ πιστευούμε ότι τα παιδιά μας θα έχουν τώρα την ευκαιρία να ζήσουν τις ζωές τους με ιδιωτικότητα” ανέφερε η πριγκίπισσα Madeleine στον λογαριασμό της στο instagram.

Στο ίδο μήκος κύματος κινήθηκεκαι η αντίδραση του αδερφούτης πρίγκιπα Carl Philip. “Το βλέπουμε σαν κάτι θετικό μιας και ο Alexander και η Gabriel θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές τους στη ζωή τους” ανέφερε.

View this post on Instagram

Idag meddelade Kungen beslutet att våra barn inte längre har ställningen Kungliga Högheter. Vi ser detta som positivt då Alexander och Gabriel kommer att ha friare valmöjligheter i livet. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De kommer att behålla sina prinstitlar och sina hertigdömen, Södermanland och Dalarna, vilket vi värdesätter och är stolta över. Vår familj har starka kopplingar till båda landskapen och vi behåller vårt engagemang där. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Vi kommer att ha fortsatt fokus på våra hjärtefrågor och engagemang. Vi kommer också att fortsätta att stödja Kungen och Kronprinsessan – vår blivande statschef – och delta i Kungahusets verksamhet på det sätt man önskar. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: Kungl. Hovstaterna

A post shared by Prinsparet (@prinsparet) on

Παρόμοια στάση κράτησαν κατά τη γέννηση του γιου τους ο πρίγκιπας Harry και η δούκισσα Meghan αφού αρνήθηκαν να ζητήσουν τον τίτλο για τον Archie. Ο στόχος τους είναι να μεγαλώσει ο γιος τους όσο πιο φυσιλογικά γίνεται και χωρ΄ςι την πίεση των πριγκιπικών καθηκόντων.