Η υπόθεση ασέλγειας ενός πατέρα στον 4χρονο γιο του στη Βόρεια Ελλάδα, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί μουδιασμένη τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως. Το μικρό αγόρι αποκάλυψε αρχικά στη μητέρα του τι συνέβαινε όταν πήγαινε στο σπίτι του πατέρα του. Στη συνέχεια η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη.

Οι δύο γονείς βρίσκονται σε διάσταση με τη μητέρα να δηλώνει στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ότι δεν περίμενε ο πρώην σύζυγός να φτάσει σε αυτό το σημείο.

«Δεν τα χωράει ανθρώπινος νους αυτά που τραβάει το παιδί μου. Περιμένω δικαιοσύνη για τα βιώματα που πέρασε αυτό το παιδί, δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν τα συναισθήματά μου. Σοκ, να φτάσει στο σημείο να κακοποιήσει; Να μπουν στη φυλακή», είπε η γυναίκα η οποία έχει υποστεί κακοποίηση από τον πρώην σύντροφό της.

«Μου τον έφερε (σ.σ. ο πατέρας του παιδιού), άρχισε να κλαίει, αισθανόταν βρώμικος, άλλο παιδί», αναφέρει η μητέρα η οποία, αντικρίζοντας το παιδί της σε αυτήν την κατάσταση, απευθύνθηκε αμέσως στις Αρχές.

Η αναφορά του ψυχολόγου που εξέτασε το παιδί

«Είπε ότι δεν ήθελε να πάει σχολείο, γιατί πήγαινε να τον πάρει ο πατέρας του και ύστερα πήγαιναν στο δικό του το σπίτι. Εξήγησε ότι δεν ήθελε να πηγαίνει εκεί, γιατί όπως είπε, ο μπαμπάς και η γιαγιά του τον χτυπούσαν και έδειξε τα σημεία. Στο πρόσωπο, το κεφάλι, τα μπούτια και στα γεννητικά όργανα. Τα ”παιχνίδια”, όπως είπε, που έπαιζαν με τον μπαμπά και τη γιαγιά, τον φόβιζαν και δεν του άρεσαν», αναφέρει ο ψυχολόγος που εξέτασε το αγοράκι.

Η υπόθεση πλέον έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με τον κατηγορούμενο πατέρα να ισχυρίζεται ότι η πρώην γυναίκα του θέλει να του πάρει το παιδί.

Την τοποθέτησή του, αλλά και τον αποτροπιασμό του για αυτή την πραγματικότητα εξέφρασε μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ. Όπως έγραψε δεν θέλουν όλοι να γίνουν γονείς και δεν πρέπει όλοι να γίνουν γονείς. Μάλιστα, στο κείμενο που μοιράστηκε και έχει κερδίσει μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 9,000 likes και 420 σχόλια, κάνει λόγο και για τις ψυχικές ασθένειες, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη στην επιθυμία κάποιου για τεκνοποίηση, ενώ παραδέχεται πως ο ίδιος στη σκέψη και μόνο ενός παιδιού που θα κληρονομούσε τη δική του αρρώστια, τρομάζει.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο που ανήρτησε:

«Διαβάζω με πόνο ψυχής και σώματος για τον αδιανόητο άντρα που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τον μικρό του γιο, και σκέφτομαι τι έγκλημα είναι η επιβολή της αναπαραγωγής ως ηθικού, κοινωνικού και έμφυλου χρέους.

Σκέφτομαι όλους αυτούς τους γονείς, παππούδες, φίλους, που πιέζουν διαρκώς, με κάθε τρόπο, παιδιά κι εγγόνια και κολλητούς να γίνουν γονείς. Να “ολοκληρωθούν” οι γυναίκες, να “ωριμάσουν” οι άντρες, και ποιος νοιάζεται για τη μοίρα του παιδιού που γεννιέται καταναγκαστικά.

Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, όσο κι αν κλονίζει τα θεμέλια της ιερής ελληνικής οικογενειοκρατίας, ορισμένοι άνθρωποι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν παιδιά, κι ορισμένοι, ευτυχώς πολύ λιγότεροι, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν παιδιά. Γιατί ο ψυχισμός τους δεν το σηκώνει, γιατί έχουν αδιάγνωστες αλλά εμφανείς ψυχοπάθειες ή κοινωνιοπάθειες, ακραίους ναρκισισμούς, διαταραχές που θα σακατέψουν – τουλάχιστον ψυχικά – τα δύσμοιρα παιδιά τους.
Κι όλα αυτά τα λέω χωρίς να βγάζω την ουρά μου.

Γιατί κι αν δεν ήμουν ομοφυλόφιλος, κι αν δεν ήταν πρακτικά ανέφικτη η τεκνοθεσία στην περίπτωσή μου, με το ιστορικό μου, δεν θα τολμούσα να φέρω στον κόσμο ένα παιδί που να τραβήξει όσα τράβηξα απ’ τη μάνα μου, που να υποστεί, έστω και χωρίς την πρόθεσή μου, τις συνέπειες της διπολικής διαταραχής, του αλκοολισμού, της αδύναμης θέλησής μου. Η σκέψη ενός γιου ή μιας κόρης που θα κληρονομούσε την αρρώστια μου – που μπορεί να βίωνε την κατάθλιψη και τον αυτοκτονικό ιδεασμό όπως τα βίωσα εγώ – μου φέρνει τρόμο.

Πίσω από κάθε σπαραχτική περίπτωση κακοποίησης παιδιού κρύβεται τουλάχιστον ένας άνθρωπος που όχι μόνο δεν δικαιούται να λέγεται γονιός, μα που υπήρξε εξαρχής ακατάλληλος γι’ αυτόν τον τόσο ζωτικό και δύσκολο ρόλο».

Δείτε την ανάρτησή του:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below