Ανάμεσα στα στιγμιότυπα από φωτογραφίσεις και πασαρέλες, η Bella Hadid κάνει αναρτήσεις με σημαντικούς κοινωνικούς και φιλοζωικούς σκοπούς. Στο νέο της post το μοντέλο απευθύνει έκκληση να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που θα προστατεύει τα δικαιώματα των αλόγων, πολλά από τα οποία μεταφέρονται, κάτω από άθλιες συνθήκες, σε χώρες όπου επιτρέπεται η σφαγή και η κατανάλωσή τους.

Η Hadid ανέβασε μια δική της φωτογραφία, όπου αγκαλιάζει ένα άλογο, και στην ίδια ανάρτηση ένα σοκαριστικό βίντεο από τα σφαγεία. Όπως εξηγεί στη λεζάντα, υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα νομοσχέδιο που μπορεί να δώσει ένα τέλος στο βασανιστήριο και τη θανάτωση αυτών των όμορφων πλασμάτων: «Θα τα σώσει από τη μεταφορά, κάτω από φοβερές συνθήκες, σε ξένες χώρες, όπου σφαγιάζονται!

»Εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, πάνω από ένα εκατομμύριο από τα εμβληματικά αμερικανικά άλογά μας έχουν μεταφερθεί στο Μεξικό και τον Καναδά, κάτω από βάρβαρες συνθήκες, για να καταλήξουν στα τραπέζια πλούσιων ευρωπαϊκών χωρών. Στοιβάζονται σε φορτηγά όπου ταξιδεύουν μέχρι το σφαγείο για 7-8 μέρες χωρίς φαγητό ή νερό. Πολλά πεθαίνουν ή τραυματίζονται σοβαρά κατά τη διαδρομή, εξαιτίας των απάνθρωπων πρακτικών μεταφοράς.

»Δυστυχώς, η άφιξή τους στο σφαγείο τούς επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερο τρόμο. Ανήμπορα να σταθούν όρθια, με δεμένα τα μπροστινά πόδια, τα σέρνουν και μετά τα τεμαχίζουν ζωντανά.

«Δυστυχώς, η άφιξή τους στο σφαγείο τούς επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερο τρόμο. Ανήμπορα να σταθούν όρθια, με δεμένα τα μπροστινά πόδια, τα σέρνουν και μετά τα τεμαχίζουν ζωντανά».

»Άλλα, πυροβολούνται στο κεφάλι, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, λόγω του σχήματός του, δεν πετυχαίνουν με την πρώτη το στόχο. Τα κρεμούν ανάποδα και τα τεμαχίζουν ζωντανά, με αποτέλεσμα το μαρτύριό τους να κρατάει έως και οκτώ λεπτά.

»Τα αμερικανικά άλογα έχουν παίξει βασικό ρόλο στην ιστορία μας και είναι μεγαλειώδη, τρυφερά ζώα που δεν τους αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση. Είναι ισχυρό εργαλείο θεραπείας για βετεράνους, ανθρώπους με μετατραυματικό στρες, άγχος, κατάθλιψη και οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών».

Δείτε την ανάρτηση της Bella Hadid:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below