Μπορεί η ετυμηγορία της δίκης Depp-Heard να δίχασε το κοινό, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι επηρέασε αρνητικά το κίνημα #metoo, ωστόσο κανένας δεν θα διαφωνούσε ότι ανέδειξε μια αναπάντεχη πρωταγωνίστρια: τη δικηγόρο του ηθοποιού, Camille Vasquez, για την οποία μάλιστα γράφτηκε ακόμα και ότι έχει ερωτική σχέση μαζί του.

Ποια είναι η Vasquez

Συνέταιρος στη δικηγορική εταιρεία Brown Rudnick Litigation & Arbitration Practice Group, ειδικεύεται σε υποθέσεις δυσφήμισης και άρα, τουλάχιστον από αυτή την άποψη, ήταν η ιδανική νομική εκπρόσωπος για τον Johnny Depp, όπως έγραψε τo Marie Claire Αυστραλίας.

Αποφοίτησε το 2006 με άριστα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και συνέχισε τις σπουδές της με διδακτορικό σε Νομική Σχολή, ολοκληρώνοντάς τις το 2010.

Ο Johnny Depp δεν είναι, μάλιστα, ο πρώτος επώνυμος πελάτης της, καθώς στο παρελθόν έχει αναλάβει τους Ben Affleck, Leonardo DiCaprio και Jennifer Lopez.

Ο Johnny Depp δεν είναι, μάλιστα, ο πρώτος επώνυμος πελάτης της, καθώς στο παρελθόν έχει αναλάβει τους Ben Affleck, Leonardo DiCaprio και Jennifer Lopez.

Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Depp για τη δίκη, καθώς εκείνος είχε απευθυνθεί αρχικά σε μια άλλη δικηγόρο των celebrities, την Kathleen Zellner. Ίσως δεν θεωρούσε τη Vasquez αρκετά έμπειρη για να αναλάβει μια τόσο σημαντική υπόθεση. Ωστόσο, εκείνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αφού μελέτησε σχολαστικά όλα τα στοιχεία και έφερε το αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε.

Τι ξέρουμε για την ερωτική ζωή της

Κάποια τρυφερά στιγμιότυπα που συνέλαβε ο φακός ανάμεσα στον ηθοποιό και τη δικηγόρο του, με τους δυο τους να γελούν και να αγκαλιάζονται, πυροδότησαν φήμες ότι η σχέση τους δεν ήταν καθαρά επαγγελματική. Η οικειότητά της με τον Depp, ωστόσο, ενδεχομένως να αποτελούσε μια ακόμα τακτική, αυτή τη φορά χειρισμού της κοινής γνώμης. Γιατί όπως σχολίασε η ειδικός στη γλώσσα του σώματος Judi James, «η συμπεριφορά της στο δικαστήριο κατάφερε να ξανακάνει τον Depp ρομαντικό ήρωα. Ήταν σαν να περνούσε το μήνυμα στους θαυμαστές του: “Αν αυτή η έξυπνη και όμορφη γυναίκα τον θεωρεί εντάξει, τότε ίσως να είναι”».

«Η συμπεριφορά της στο δικαστήριο κατάφερε να ξανακάνει τον Depp ρομαντικό ήρωα. Ήταν σαν να περνούσε το μήνυμα στους θαυμαστές του: “Αν αυτή η έξυπνη και όμορφη γυναίκα τον θεωρεί εντάξει, τότε ίσως να είναι”».

Η ίδια πάντως έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες περί ερωτικής σχέσης με τον πελάτη της, χαρακτηρίζοντάς τις «σεξιστικές» στο περιοδικό «People»: «Πρόκειται για έναν ανήθικο, σεξιστικό ισχυρισμό. Είναι άστοχος και απογοητευτικός, ταυτόχρονα όμως σε αυτόν το χώρο δεν μπορώ να πω ότι δεν τον περίμενα κιόλας» όπως σχολίασε.

Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος της στη δίκη την έθεσε στο στόχαστρο των ταμπλόιντ, που την εντόπισαν να βγαίνει από πολυτελές ξενοδοχείο συνοδευόμενη από έναν Βρετανό, υψηλόβαθμο στέλεχος σε επιχειρήσεις, τον 38χρονο Edward Owen. Λέγεται ότι το ζευγάρι διατηρεί σχέση εξ αποστάσεως από τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς, όταν γνωρίστηκε σε λονδρέζικη παμπ.

Ένα νέο γυναικείο πρότυπο γεννιέται;

Ανεξάρτητα αν η ετυμηγορία επηρέασε, ή θα επηρεάσει, το κίνημα #metoo, το παράδειγμα της Camille Vasquez μπορεί να εμπνεύσει πολλές νέες γυναίκες που ονειρεύονται καριέρα δικηγόρου. Άλλωστε, φαίνεται πως θα συνεχίσουμε να ακούμε το όνομά της, αφού θα τη δούμε και σε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε, για την περίφημη δίκη.

«Αν μπορώ να εμπνεύσω νέες γυναίκες που θέλουν να σπουδάσουν Νομική και να δουλέψουν σκληρά, τότε όλα αυτά άξιζαν» είπε η ίδια, προσθέτοντας ότι η εμπειρία της υπήρξε «σουρεαλιστική». Ήδη το όνομά της έχει γίνει viral στο TikTok, όπου το hashtag #camillevasquez μετρά πάνω από 980 εκατομμύρια εμφανίσεις: μια ακόμα επιβεβαίωση ότι έχει κάνει αίσθηση στη νεότερη γενιά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below