Ο όρος τοπ μόντελ βρίσκει όλη του τη σημασία στην περίπτωση της Claudia Schiffer: του μοντέλου που έχει ποζάρει για πάνω από 1.000 εξώφυλλα περιοδικών και λαμπερές καμπάνιες, μέσα σε τριάντα χρόνια διαδρομής.

Με αφορμή μια νέα έκθεση που επιμελείται τον Δεκέμβριο στο Ντίσελντορφ, για τη φωτογραφία μόδας των ‘90s, όπου εκτίθενται ονόματα όπως οι Helmut Newton, Ellen von Unwerth και Arthur Elgort, και το σχετικό λεύκωμα, έδωσε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό «W», όπου εξήγησε ότι ο λόγος που ανέλαβε αυτό το πρότζεκτ είναι γιατί «η δεκαετία του ‘90 ήταν μια εξαιρετική περίοδος που σηματοδότησε την άνοδο της κουλτούρας του στυλ, τη γέννηση του supermodel και την ατρόμητη δημιουργικότητα».

«H δεκαετία του ‘90 ήταν μια εξαιρετική περίοδος που σηματοδότησε την άνοδο της κουλτούρας του στυλ, τη γέννηση του supermodel και την ατρόμητη δημιουργικότητα».

Για τη φιλία και τη συνεργασία με τον Karl Lagerfeld είπε ότι τη μεταμόρφωσε «από ένα ντροπαλό κορίτσι από τη Γερμανία σε supermodel. Μου έμαθε τη μόδα, το στυλ και την επιβίωση στη βιομηχανία της μόδας. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να κάνει το άσπρο και μαύρο πολύχρωμο. Ό,τι ήταν ο Andy Warhol για την τέχνη, ήταν ο Karl Lagerfeld για τη μόδα».

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε επίσης για τα γενέθλια των 50 χρόνων της, που γιόρτασε «με συγγενείς και φίλους φέτος τον Αύγουστο. Ήταν υπέροχα. Είμαι περήφανη για τις κατακτήσεις μου και ευγνώμων για τον πλούτο των εμπειριών της μακροχρόνιας δουλειάς μου στη μόδα. Μου άνοιξε τα μάτια στον κόσμο και έμαθα πάρα πολλά από τους φωτογράφους, τους δημοσιογράφους, τους στιλίστες και τους σχεδιαστές με τους οποίους συνεργάστηκα. Ο Karl Lagerfeld μού είχε πει από την αρχή να είμαι “ειλικρινής με τον εαυτό μου”, μια συμβουλή που ακολουθώ μέχρι σήμερα».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below