Από το motto του προηγούμενου κύκλου “το παιχνίδι παίζεται αλλιώς” φτάσαμε στο “θα μείνει όποιος το θέλει περισσότερο”. Δεν ξέρουμε για τους παίκτες του Master Chef αλλά σίγουρα το τηλεοπτικό κοινό θέλει και παραμένει συντονισμένο κάθε βράδυ στη συχνότητα του Star για να παρακολουθήσει show μαγειρικής. Δεν είναι μόνο οι επιδόσεις των διαγωνιζόμενων και η μεταξύ τους διάδραση που έχει κάνει ακαταμάχητο και τον τέταρτο κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής. Ο σημαντικότερος, για εμάς τουλάχιστον λόγος, είναι οι τρεις κριτές του: Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Η εμπειρία τους στις κουζίνες του εξωτερικού, το ταλέντο στη μαγειρική και το καυστικό χιούμορ συμπληρώνουν την ξεχωριστή προσωπικότητα του καθενός και τους έχει αναδείξει σε ανθρώπους που πολύ θα θέλαμε να είναι φίλοι μας. Πολλές φορές θα θέλαμε να είμαστε ο τέταρτος κριτής στο Master Chef απλά για να κουνήσουμε συγκαταβατικά το κεφάλι μας στην πολύ εύστοχη κριτική τους ή για να γελάσουμε με τα inside jokes που πλέον έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε κι εμείς.

Επειδή όμως ο Πάνος Ιωαννίδης απουσιάζει, μέχρι νεοτέρας, για λόγους υγείας και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έχει φορτωμένο πρόγραμμα λόγω του νέου εστιατορίου που ανοίγει στην Αντίπαρο και ο Σωτήρης Κοντιζάς μοιάζει ο μόνος διαθέσιμος, προετοιμαστήκαμε για όλα όσα θα συζητούσαμε σε ένα date μαζί του. Φυσικά, το ραντεβού μας θα ήταν στο νέο εστιατόριό του στον Κεραμεικό.

Πρώτο θέμα συζήτησης, από το location ορμώμενοι, το μενού του εστιατορίου -που είναι εντελώς διαφορετικό από τη λογική του πρώτου του- αλλά και για τον λόγο που αποφάσισε να “δανειστεί” το όνομα του αρχιτέκτονα που έχτισε το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, Αριστομένη Προβελέγγιου, για να το βαφτίσει.

Στη συνέχεια, η κουβέντα θα πήγαινε στα δύο παιδιά του που έχουμε δει να πρωταγωνιστούν στα social media του. Πολλές φορές, ειδικά τους τελευταίους μήνες, πηγαίνουν εκείνα με τη μαμά τους, Δέσποινα, στα πλατό του Master Chef για να τον δουν. Θα τον ρωτούσαμε αν θα άφηνε την Αριάννα – Chihiro να πάει ως διαγωνιζόμενη στον 19ο κύκλο-εφόσον συνεχιστεί- του Master Chef.

Από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης θα ήταν σίγουρα τα Friends αφού έχει αποδείξει ότι είναι λάτρης της σειράς. Τον έχουμε δει να quot-αρει ατάκα του Joey Tribiani κατά την διάρκεια των audition του Master Chef. Θα τον ρωτούσαμε αν ανυπομονεί να δει φυσικά το special επεισόδιο της σειράς στο HBO και ποιος χαρακτήρας της σειράς θα ήταν. Σκεφτήκατε κι εσείς αμέσως τη Monica;

Θα κάναμε μια σύντομη αναφορά στη λάθος χρήση της γλώσσας επαναλαμβάνοντας τη διαφορά του κατ’ αρχήν και του κατ’ αρχάς που τόσο έχει κοπιάσει να εξηγήσει μέσα στο Master Chef. Άλλωστε είναι ο grammar nazi του διαγωνισμού μαγειρικής και δεν αφήνει τίποτα να ακουστεί λάθος.