Ήταν μετά το θάνατο του Μάρλον Μπράντο, την 1η Ιουλίου του 2004, όταν η Ειρήνη Παππά είχε νιώσει για πρώτη φορά ελεύθερη να μιλήσει ανοιχτά για το ειδύλλιό της με έναν από τους μεγαλύτερους γόηδες του κινηματογράφου και σταρ του «Νονού». Στα 77 χρόνια της, τότε, η σταρ που δεν διατυμπάνιζε ποτέ την ιδιωτική ζωή της, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera», δήλωσε: «Δεν θέλαμε να μοιραστούμε με κανέναν αυτή την αγάπη, δεν ήταν μυστικό αλλά μια προσωπική ιστορία».

Η θρυλική ηθοποιός, που έφυγε από τη ζωή στα 96 χρόνια της, είχε προσθέσει τότε: «Αγαπούσα τον Μάρλον Μπράντο. Πραγματικά νοιαζόμουν για εκείνον. Ήταν μια ιστορία αγάπης. Ας την πούμε μακροχρόνια σχέση. Ίσως κάνω λάθος που μιλάω γι’ αυτό, τώρα που εκείνος δεν βρίσκεται πια εδώ για να αντιδράσει, αλλά το εμπιστεύομαι ακριβώς γιατί, από σήμερα, ανήκει σε όλο τον κόσμο».

«Δεν αγάπησα κανέναν άντρα όπως τον Μάρλον. Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου, ο άντρας για τον οποίο νοιάστηκα περισσότερο από οποιονδήποτε»

Γνωρίστηκαν στη Ρώμη το 1954, όταν εκείνος ήταν 30 ετών κι εκείνη 24. Όπως θυμόταν η Παππά το 2004: «Δεν αγάπησα κανέναν άντρα όπως τον Μάρλον. Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου, ο άντρας για τον οποίο νοιάστηκα περισσότερο από οποιονδήποτε και εκείνος που εκτιμούσα περισσότερο, δύο πράγματα που δύσκολα συνυπάρχουν».

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν το 1999, όταν ο Μπράντο επισκέφτηκε την Ελλάδα μετά τη συμμετοχή του στην ταινία «Free Money». Μιλώντας για εκείνη την εμπειρία, η Παππά πρόσθεσε: «Ήταν ακόμα μεγαλειώδης, χάρη στο πνεύμα του».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below