Ο Sebastian Koch βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 9 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνης με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “Μη χαμηλώνεις το βλέμμα” στην οποία πρωταγωνιστεί. Ο 57χρονος γοητευτικός ηθοποιός, γνώριμος στο ελληνικό κοινό από τις ταινίες οι”Ζωές των Άλλων” και ο “Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι” του Γιάννη Σμαραγδή,  υποδύεται αυτή τη φορά έναν διάσημο γυναικολόγο με σκοτεινό παρελθόν στα προγράμματα ευθανασίας του Γ’ Ράιχ.

O Florian Henckel von Donnersmarck σκηνοθετεί και πάλι τον Sebastian Koch -μετά την ταινία “Οι ζωές των άλλων”- σε μια ιστορία που έχει ως αφετηρία τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να αφηγηθεί γεγονότα που διατρέχουν τρεις δεκαετίες ιστορίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Γερμανού καλλιτέχνη Gerhard Richter. Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο Oscar το 2019, Ξενόγλωσσης ταινίας και Καλύτερης φωτογραφίας.

Στην πρεμιέρα της στην Ελλάδα βρέθηκε πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο του σινεμά, των γραμμάτων και των Τεχνών ενώ ακολούθησε πάρτι.

Η Ειρήνη Σουγανίδου και η Άννα Διαμπαντοπούλου.

Η Ειρήνη Σουγανίδου και ο Γιώργος Κορδελλάς.

Ο Λάκης Λαζόπουλος, η Ειρήνη Σουγανίδου, ο Sebastian Koch και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και ο Sebastian Koch.

Ο Sebastian Koch, η Όλγα Μαλέα, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και ο Γιάννης Δασκαλοθανάσης.

Η Τόνια Σωτηροπούλου και η Ελπίδα Σταθάτου.

 

Η ταινία κυκλοφορεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου από την Feelgood.