Μία ενδιαφέρουσα ιστορία από τα γυρίσματα του Forrest Gump αποκάλυψε ο Tom Hanks. Σε συνέντευξή του στο In Depth with Graham Bensinger, ανέφερε ότι ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis ήθελε να δείξει στην ταινία ότι ο Forrest διέσχισε την Αμερική τρέχοντας, αλλά δε μπορούσε να βρει χρηματοδότηση. Έτσι, «ένωσαν τις δυνάμεις τους ως αδελφές ψυχές» για να μπορέσουν να συμπεριλάβουν κάτι τέτοιο στο έργο.

«Μου είπε “Κοίτα, είσαι ο Forrest Gump, ο πρωταγωνιστής σε αυτό. Χρειάζομαι να μην είσαι ηθοποιός αλλά η αδελφή ψυχή μου. Θα διευρύνω το μερίδιό σου και θα συζητήσω μαζί σου κάθε διάσταση της μετά-παραγωγής αν θέλεις να είσαι συνεργάτης μου και όχι απλός εργαζόμενος”. Είπα “Σύμφωνοι, ας το κάνουμε αυτό” και εκείνος πρόσθεσε: “Αυτή η διαδρομή θα κοστίσει τόσα δολάρια” και δεν ήταν φθηνή. Είπα εντάξει “εγώ κι εσύ θα χωρίσουμε αυτό το ποσό και θα το επιστρέψουμε”. Το είπε στην Paramount ότι η σκηνή θα εξασφαλιζόταν αλλά θα έπρεπε να “μοιραστούν” λίγα παραπάνω από τα κέρδη μαζί μας», εξήγησε ο Hanks για το πώς τελικά έβαλε χρήματα από την τσέπη του. Για την ακρίβεια, χρειάστηκε να πληρώσει την ασφάλεια, για την οποία δεν υπήρχαν χρήματα και έκτοτε δεν αντιμετώπισαν άλλη δυσκολία.


Για την ιστορία, η ταινία ευτυχώς ξεπλήρωσε και με το παραπάνω τον Hanks σε δόξα και χρήματα. Τα έσοδα του φιλμ ανήλθαν στα 638 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 65 αντιστοιχούσαν στο μερίδιο του 64χρονου ηθοποιού. Εξάλλου, το 1995 το Forrest Gump απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας με τον Hanks να βραβεύεται επίσης στην κατηγορία του καλύτερου ηθοποιού.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below