Πλέον έχουμε όλοι λογαριασμούς στο Instagram, ακόμα και η μητέρες μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας τα οποία έχουν επίσης Instagram accounts και μάλιστα με εκατομμύρια ακολούθους: @TheRoyalFamily, @KensingtonRoyal ,@ClarenceHouse και @SussexRoyal,είναι τα 4 επίσημα social media τους.

Ο Πρίγκιπας William, η Κate Middleton, o Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είχαν μαζί το λογαριασμό του ΚensingtonRoyal, μέχρι που μόλις πριν από λίγο καιρό, δημιούργησαν το δικό τους λογαριασμό, δηλαδή το SussexRoyal. Σύμφωνα με την βασιλική ρεπόρτερ όμως Caroline Frost όμως, ο Harry είναι υποκριτής αφού αμέσως πριν τη δημιουργία του SussexRoyal, είχε μιλήσει για το πως τα social media μπορούν να γίνουν καταστροφικά για την ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Μιλώντας λοιπόν στο δίκτυο Sky News, η σχολιάστρια είπε πως ” Ο Πρίγκιπας Harry απευθυνόμενος στο νεαρό κοινό τους είπε να μείνουν μακριά από τα social media, γιατί αυτά μπορεί να τους καταστρέψουν τη ζωή, να ζήσουν με ισσοροπία τις ζωές τους και να μην ανησυχούν για το πως φαίνονται, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα άνοιξε τον δικό του ολοκαίνουργιο λογαριασμό στο Instagram”, ο οποίος μάλιστα έσπασε κάθε ρεκόρ σχετικά με το πόσο γρήγορα έφτασε το 1 εκατομμύριο ακολούθους.

Για να είμαστε όμως απόλυτα δίκαιοι, θα παραθέσουμε τη δήλωση του Harry που έγινε στο YMCA event τον Απρίλιο: ” Eίναι πολύ σημαντικό τα νέα άτομα να είναι λιγότερο εξαρτημένα από τα τηλέφωνά τους- δηλαδή ας είναι συνδεδεμένα online αν θέλουνα αλλά καλό θα είναι να έχουν και πραγματικές ανθρώπινες επαφές. Χωρίς τη σύνδεση ανθρώπου με άνθρωπο, αν αποκτήσεις ένα πρόβλημα δε θα έχεις πουθενά να απευθυνθείς. Και στο μόνο μέρος που θα μπορέσεις να επιστρέψεις ξανά και ξανά είναι online.