Σε έναν ιδανικό κόσμο αυτό θα ήταν δικαίωμά της και ουδείς θα δικαιούταν να εκφέρει άποψη, αλλά στην τρέχουσα πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Εκτός από το ίντερνετ, που φυσικά ασχολήθηκε με το ζήτημα με την κακεντρέχεια των σχολιαστών να ξεχειλίζει χωρίς να ξαφνιάζει κανέναν (πολύ μεγάλη για γυμναστική, πολύ αγνώριστη, πολύ γυμνασμένη κλπ), υπήρξαν και άρθρα σε Μέσα που θα έπρεπε να ξέρουν καλύτερα από το να σχολιάζουν μια γυναίκα για το πως επιλέγει να έχει το σώμα της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PERFECT (@theperfectmagazine)

Ένα από αυτά χαρακτήρισε το γυμνασμένο κορμί της 55χρονης Κίντμαν υποτιμητικό για τις γυναίκες, με συλλογιστική που λίγη σημασία έχει. Ίσως η αρθρογράφος να σοκάρεται από τα νέα, αλλά το σώμα της Νικόλ Κίντμαν δεν είναι ταγμένο στην υπηρεσία κάποιας φεμινιστικής ατζέντας. Είναι ταγμένο στις υπηρεσίες της Νικόλ Κίντμαν, που αν θέλει να κοπανιέται στο γυμναστήριο ολημερίς και να τρώει μόνο βραστό κοτόπουλο εις τον αιώνα τον άπαντα είναι δικαίωμά της και δεν φέρει πραγματική ευθύνη για όποια νιώσει ότι το αποτέλεσμα των κόπων της ηθοποιού την αγχώνει.

Η άλλη κριτική που δέχτηκε, και πάλι από γυναίκα αρθρογράφο είχε να κάνει με την ηλικία της και κατά πόσο είναι εφικτό για μια γυναίκα άνω των 50 να γίνει τόσο φιτ, που ας πούμε ότι την καταλαβαίνουμε κι ας μην αναρωτιόμαστε ποτέ κάτι τέτοιο όταν ας πούμε φωτογραφίζεται ο Μπραντ Πιτ. Συνέχισε όμως, ρωτώντας και τι νόημα έχει, και τι θα κάνει δηλαδή, θα φορέσει (η γυμνασμένη 50χρονη) κοντή μπλούζα στο κέντρο κήπου; Στην εντύπωση της αρθρογράφου ότι οι γυναίκες αυτής της ηλικίας ασχολούνται μόνο με την κηπουρική και το καθόλου καμουφλαρισμένο ageism, απάντησαν πολλές αναγνώστριες στα σχόλια, με μια να της λέει πολύ εύγλωττα για τα εκτός πραγματικότητας στερεότυπα της ηλικίας ότι ναι, θα το φορέσει στο κέντρο κήπου πίνοντας σφηνάκια τεκίλας.

Συμπληρώνοντας την τριπλέτα του σεξιστικού σχολιασμού που προκάλεσε το πρόγραμμα εκγύμνασης της Νικόλ Κίντμαν, πολλοί έσπευσαν να τονίσουν ότι η ηθοποιός έχει τα πλούτη και τα μέσα και το χρόνο για να είναι έτσι, ενώ η μέση γυναίκα δεν μπορεί. Πιθανώς να ισχύει, αλλά ποτέ κανείς δεν έκανε τις ανάλογες συγκρίσεις προνομίου κάτω από φωτογραφίες ανδρών γυμνασμένων σταρ, που επίσης έχουν τη δυνατότητα να μην δουλεύουν σε ένα γραφείο όλη μέρα και να πληρώνουν σεφ να τους μαγειρεύουν διαιτητικά. Και αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση ενός φιτ σώματος επειδή ανήκει σε γυναίκα, είναι μάλλον αυτό που θα θυμόμαστε περισσότερο από αυτή την ομολογουμένως εντυπωσιακή φωτογράφιση. Η Νικόλ Κίντμαν συζητήθηκε και κρίθηκε επειδή επέλεξε να δείξει τους γυμνασμένους μύες της. Αν είχαμε ένα ευρώ για κάθε φορά που κάποιος έκανε το ίδιο, ας πούμε στον Ντάνιελ Κρεγκ, θα είχαμε, ακριβώς μηδέν ευρώ, πράγμα πολύ πιο ενδιαφέρον και από τους δικέφαλους αμφότερων.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below