Η σκηνή παίρνει φωτιά από τον χορό της και το πολύ ιδιαίτερο στυλ της, ενώ η φωνή της μαγεύει ακόμα και όσους δεν αρέσκονται στο να ακούν το είδος της μουσικής που υπηρετεί. Έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής και έχει χαρίσει τη φωνή της σε ήρωες παιδικών ταινιών με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ασχολείται από πολύ ηλικία με τη μουσική, τον χορό και το τραγούδι και τα έχει καταφέρει πολύ καλά.

Παρ’ όλα αυτά ακόμα και η ταλαντούχα Shakira μετανιώνει για ορισμένες εμφανίσεις και στιλιστικές επιλογές που έκανε στο παρελθόν. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, όταν της έδειξαν παλιές της εμφανίσεις, παραδέχθηκε ότι δεν της άρεσαν καθόλου και αναρωτήθηκε τι «φάση» περνούσε τότε.

«Με αυτό το φόρεμα μοιάζω σαν κακοτυλιγμένο tamale (σ.σ. παραδοσιακό, μεξικάνικο φαγητό)», είπε για την εμφάνισή της το 2007 με ένα λεοπάρ στενό φόρεμα, με χρυσή ζώνη στη μέση και αντίστοιχη φάσα πάνω από το στήθος. Το είχε συνδυάσει με χρυσές peep-toe γόβες.

Photo by Kevin Winter/Getty Images

Γέλασε επίσης με μία ακόμη εμφάνισή της από το 2001, στην οποία – όπως είπε- μοιάζει με τη Ζήνα, την πολεμίστρια. «Φοράω ένα στέμμα, φτερά και ένα δερμάτινο παντελόνι, το οποίο αν θυμάμαι καλά, είχα φτιάξει μόνη μου. Μερικές φορές όταν δεν βρίσκω τι να βάλω, σχεδιάζω μόνη μου τα ρούχα μου. Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν τότε. Λίγο πριν είχα γυρίσει το video clip για το Whenever Wherever. Εκείνο τον καιρό απολάμβανα αυτό το στυλ, προτιμούσα τους γήινους τόνους».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below
Photo by Evan Agostini/ImageDirect

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για ένα κούρεμα που είχε κάνει το 2012 και για το οποίο «κατηγορεί» την πεθερά της. «Απαίσιο! Πολύ άσχημο κούρεμα. Με συμβούλεψε η πεθερά μου λέγοντάς μου να κόψω λίγο τα μαλλιά μου, επειδή ήταν πολύ αδύναμα. Το μεγαλύτερο λάθος. Πεθερούλα, δεν θα ξαναπάρω από εσένα συμβουλές ομορφιάς».

Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Πάντως το κούρεμα το οποίο η γνωστή τραγουδίστρια απεχθάνεται πάνω της, ανήκει στις τάσεις της εποχής που θέλουν το μακρύ καρέ την επιλογή πολλών γυναικών. Δεν είναι λίγες εκείνες που έχουν επιλέξει είτε το αυστηρό καρέ είτε το french bob, προσδίδοντας κομψότητα στις εμφανίσεις τους.