Η πρόταση γάμου, έγινε από το Harry στη Meghan ενώ εκείνη είχε βάλει το κοτόπουλο στο φούρνο. Γονάτισε και ξεκίνησε να της κάνει την πρόταση. Εκείνη τον σταμάτησε: ” Μπορώ να σου που ναι;” του είπε. Αγκαλιάστηκαν, ενώ εκείνος ακόμη κρατούσε το μονόπετρο. “Μπορώ να σου δώσω το δαχτυλίδι;” της είπε. ” Α, ναι! Το δαχτυλίδι” πρόσθεσε εκείνη και κάπως έτσι ο πιο άτακτος και περιζήτητος γαλαζοαίματος δεσμεύτηκε να παντρευτεί.

Η πρόταση γάμου έγινε στις αρχές Νοεμβρίου στο πριγκιπικό εξοχικό και ανακοινώθηκε επίσημα στις 28 Νοεμβρίου. Όταν ο Harry ρωτήθηκε για το πως πιστεύει πως θα αντιδρούσε η μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα αν μάθαινε για την πρόταση εκείνος απάντησε: “Kάποιες μέρες σαν σήμερα μου λείπει πολύ το να είναι κάπου εδώ γύρω και να μοιραστώ μαζί της τη χαρά μου. Αλλα ξέρετε, με αυτό το δαχτυλίδι και με όλα τα υπόλοιπα είμαι σίγουρος ότι θα είναι χαρούμενη.”

Η δε μέλλουσα Δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε σχετικά με την Lady D: “Είναι μαζί μας”, ενώ σχετικά με τα διαμάντια από την προσωπική συλλογή της Νταϊάνα που πλαισιώνουν το διαμάντι από τη Μποτσουάνα που πλαισιώνουν το δαχτυλίδι πρόσθεσε: ” Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι ένα κομμάτι της είναι μαζί μας. Και είναι υπέροχο.”