Ένα άγνωστο προς το ευρύ κοινό περιστατικό από εορταστικό τραπέζι της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αποκάλυψε πρώην μπάτλερ που εργαζόταν για την οικογένεια στο marieclaire.com, υπενθυμίζοντάς μας πως η εκλιπούσα βασίλισσα είχε μια έντονη αίσθηση του χιούμορ.

Αυτό το απρόοπτο περιστατικό στο Sandringham House έγινε αντικείμενο συζήτησης στη βασιλική οικογένεια για πολλά χρόνια. Είναι γνωστό πως η Βασίλισσα Ελισάβετ λάτρευε τα μικρά, απρόβλεπτα συμβάντα που μπορεί να τάραζαν για λίγο το αυστηρό πρόγραμμά μας.

Τα Χριστούγεννα στο Sandringham λειτουργούσαν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο πρώην βασιλικός μπάτλερ Paul Burrell, κατά καιρούς συνέβαιναν μικρά «ατυχήματα», τα οποία έμεναν τελικά αξέχαστα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Marie Claire εκ μέρους του Casino.org, ο μπάτλερ, που συνεργάστηκε τόσο την πριγκίπισσα Diana όσο και με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, περιγράφει ένα περιστατικό που ο ίδιος χαρακτηρίζει «καταστροφή», όταν ένα μέλος του προσωπικού κυριολεκτικά πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου δείπνου.

«Το χριστουγεννιάτικο γεύμα έφτανε στο αποκορύφωμά του, τα φώτα γύρω από το τραπέζι χαμήλωναν και η πουτίγκα έκανε σιγά σιγά την εμφάνισή της», εξηγεί. Το μπράντι ζεσταινόταν πάνω στη φλόγα και, μόλις έφτανε στη σωστή θερμοκρασία, περιχυνόταν πάνω στο γλυκό, το οποίο ο υπεύθυνος του παλατιού “άναβε”. Εκείνη τη χρονιά, όμως, υπήρχε απλώς λίγο παραπάνω μπράντι», θυμάται. «Όταν προσπάθησε να ανάψει την πουτίγκα, οι φλόγες πετάχτηκαν ψηλά και έκαψαν κυριολεκτικά τα φρύδια του υπαλλήλου. Για λίγα δευτερόλεπτα φαινόταν να έχει πάρει φωτιά με όλο το τραπέζι να ξεσπά σε γέλια. Δεν έτρεξαν αμέσως να τον σώσουν, γιατί ήταν το πιο ασυνήθιστο πράγμα που είχε συμβεί εκείνα τα Χριστούγεννα και τους φάνηκε ξεκαρδιστικό. Ήταν τόσο παράξενο για εκείνους, που το περιστατικό συζητιόταν για μέρες».

 

Ο πρώην μπάτλερ δεν διευκρινίζει ποιοι ακριβώς βρίσκονταν στο τραπέζι εκείνη τη χρονιά, ωστόσο ήταν στις υπηρεσίες της πριγκίπισσας Diana από το 1987 έως τον θάνατό της το 1997, ενώ νωρίτερα εργαζόταν ως θαλαμηπόλος της Βασίλισσας Ελισάβετ. «Έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο χιούμορ και το να βλέπουν κάτι τέτοιο ήταν απλώς ανεκτίμητο», λέει για τη βασιλική οικογένεια. «Δεν το ξέχασαν ποτέ. Δεν ξέχασαν ποτέ τη χρονιά που ο υπεύθυνος του παλατιού έβαλε φωτιά στα ίδια του τα φρύδια».

Σύμφωνα με τον Burrell, τέτοιου είδους «μικρές καταστροφές ή εκπλήξεις» έκαναν τα Χριστούγεννα πιο ενδιαφέροντα για τη βασιλική οικογένεια. Μόνο όταν συνέβαινε κάτι ασυνήθιστο μπορούσαν πραγματικά να γελάσουν και να χαλαρώσουν, καθώς κατά τα άλλα όλα ακολουθούσαν τον ίδιο ρυθμό κάθε χρόνο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αυστηρών κανόνων και παραδόσεων, δεν είναι περίεργο που ένα μικρό ατύχημα, το οποίο ευτυχώς δεν εκτυλίχθηκε σε κάτι πιο σοβαρό, προσέφερε, έστω και για λίγο, μια αίσθηση κωμικής ανακούφισης – την οποία η οικογένεια είχε ανάγκη, μιας και σπάνια ξέφευγε του πρωτοκόλλου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below