Τα γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, η οποία γίνεται 96 ετών. Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που περνά τα γενέθλιά της χωρίς τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, που πέθανε πέρυσι.

Ο λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Instagram ανήρτησε δύο φωτογραφίες της βασίλισσας για να ευχηθεί «Χρόνια Πολλά», μία από την παιδική της ηλικία και μία από το πώς είναι σήμερα.

Στη φωτογραφία από το σήμερα, η βασίλισσα εμφανίζεται με ένα μακρύ πράσινο παλτό, κρατώντας τα χαλινάρια των Μπάιμπεκ Κέιτι και Μπάιμπεκ Νάιτινγκεϊλ, των δύο αγαπημένων της πόνι. Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον περασμένο μήνα στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ και είναι η τέταρτη από μια σειρά φωτογραφιών που κυκλοφόρησε το Royal Windsor Horse Show.

 

Η βασίλισσα σχεδιάζει να περάσει τα γενέθλιά της μόνη της, καθώς – όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος από το παλάτι στο E!News – «ταξίδεψε στο κτήμα Sandringham για να κάνει ένα διάλειμμα». Πολλοί υποστηρίζουν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς, μέχρι και πριν την πανδημία, εκεί βρισκόταν με τον σύζυγο της. Η άποψη αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πλέον αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και γι’ αυτό το λόγο έχει ακυρώσει τον τελευταίο καιρό πολλές από τις δημόσιες εμφανίσεις της.

Η φωτογραφία από τα πρώιμα χρόνια της τη δείχνει να χαμογελά στον φακό. Όπως διαβάζουμε στη λεζάντα είναι μόλις δύο ετών.

Τις ευχές τους εξέφρασαν και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας με αναρτήσεις τους στα social media. O Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge τόνισαν πως η βασίλισσα αποτελεί έμπνευση για τους γύρω της, ενώ στον λογαριασμό που εκπροσωπεί τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από το πρόσφατο παρελθόν της βασίλισσας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clarence House (@clarencehouse)

Οι προετοιμασίες για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ημέρα που η βασίλισσα Ελισσάβετ ανέβηκε στον θρόνο και το παλάτι έχει ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το τριήμερο του εορτασμού, που θα γίνει τον Ιούνιο.

Από τις 2 μέχρι τις 5 Ιουνίου το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρίσκεται σε ένα διαρκές πάρτι με θεάματα, καλλιτεχνικά δρώμενα, τεχνολογικές επιδείξεις κτλ. Η βρετανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί έναν εορτασμό «που συμβαίνει μια φορά σε κάθε γενιά».

Στο μεταξύ στον λογαριασμό του παλατιού έχει ξεκινήσει ένας άτυπος εορτασμός με μία φωτογραφία της βασίλισσας να ανεβαίνει κάθε ημέρα μέχρι την επίσημη συμπλήρωση των 70 χρόνων στον θρόνο. Οι αναρτήσεις συνοδεύονται από περιγραφές των εικόνων, οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονται από σημαντικές συναντήσεις και γεγονότα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below