Ο Δεκέμβριος είναι εδώ και η γιορτινή μας διάθεση όλο και ανεβαίνει. Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές έχει ξεκινήσει επισήμως όπως και οι σκέψεις για τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα κάνουμε.
Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει κάποιες λαμπερές ιδέες για δώρα στους αγαπημένους σας ανθρώπους -ή και, γιατί όχι, στον εαυτό σας!- με την υπογραφή Ελλήνων δημιουργών.
Για Χριστουγεννιάτικες ανταλλαγές με άρωμα Ελλάδας.
Ενδύματα
«Έχουμε ποτέ αρκετά ρούχα;» αναρωτιόμαστε σαν άλλες Carrie Bradshaw κοιτώντας «μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα, με τίποτα να φορέσουμε». Στην πραγματικότητα, κυκλοφορούν συνεχώς νέα κομμάτια που μας τραβάνε την προσοχή και οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κάνουμε δώρο στον εαυτό μας ή στην φίλη που ταυτίζεται με την Carrie.
Υπέρκομψη και διαχρονική η φούστα Olga του Maison Zoulias θα ενθουσιάσει τις πιο καλοντυμένες που θα βρουν άμεση ευκαιρία να την αξιοποιήσουν στα γιορτινά καλέσματα. Ιδιαίτερα αν επιλέξετε το κόκκινο ή πράσινο χρώμα, θα αποτελεί μια επιλογή πλήρως εναρμονισμένη με το χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Η μπεζ παντελόνα της Kourbela που θα βρούμε στο Mosty μπορεί να φορεθεί άνετα από το πρωί στο γραφείο εως μία βραδινή έξοδο. Μία επιλογή που θα υπηρετήσει εύκολα το day-to-night ντύσιμο.

Με έμπνευση από την αρμονία του Ιαπωνικού «ikigai» το ελληνικό brand Parthenis της Ορσαλίας Παρθένη δημιουργεί κομμάτια με ρευστή κίνηση. Σε μια αναδιατύπωση του κιμονό, ξεχωρίζουμε σαν δώρο το εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα που συνδυάζεται άψογα με μπότες και ένα θεαματικό παλτό για επιβλητικές εμφανίσεις.

Η ελληνική εταιρεία Zeus+Dione, γνωστή για τη διορατικότητά στα κομμάτια της, έχει ήδη λανσάρει την resort συλλογή της για το 2026. Εκεί ξεχωρίζουμε ένα χακί αέρινο φόρεμα που αποτελεί ιδανικό δώρο για όσες αγαπούν την διακριτική πολυτέλεια και τις αιθέριες εμφανίσεις.

Με το μπορντό να μεσουρανεί για ακόμη μια σεζον και να αποτελεί από τα πιο δημοφιλή χρώματα της χρονιάς, το κορμάκι Haals που λειτουργεί σαν μπλούζα είναι σε απόλυτο συγχρονισμό με τις τάσεις του χειμώνα.

Το brand ZoeK έχει αναλάβει να κάνει τα jackets και τα blazer ξανά παιχνιδιάρικα. Βελούδινο και με χρυσά κεντήματα, το Anatolia Blazer της εταιρείας είναι ένα απολύτως γιορτινό δώρο που θα φοριέται για χρόνια.

Με πιο χαλαρή σιλουέτα, το Amber blazer του αθηναϊκού Key the brand είναι κατάλληλο για εμφανίσεις τόσο με ένα απλό τζιν όσο και με βραδινό look. Θα το ξεχωρίσει η φίλη που αγαπά τις λεπτομέρειες και τα effortless κομμάτια.

Μιας και η θερμοκρασία πέφτει, ένα πουλόβερ για δώρο δεν θα πάει χαμένο. Ξεχωρίσαμε τις χρωματιστές επιλογές που προτείνει το Project Soma ώστε να ακόμα και οι μουντές μέρες να αποκτήσουν ζωηράδα.

Υποδήματα
Είτε έχετε εκείνη τη γυναίκα στη ζωή σας που έχει εμμονή με τα παπούτσια, είτε είστε εσείς η ίδια αυτή η γυναίκα, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για ένα δώρο που σίγουρα θα εκτιμηθεί.
Ένα ζευγάρι άνετες και στυλάτες μπότες είναι πάντα χρήσιμο. Σε απόλυτη αρμονία με τις τάσεις της χρονιάς, η Envie Shoes προτείνει καφέ suede μπότες που θα ολοκληρώσουν κάθε σύνολο.

Εναλλακτικά, βραδινές μπότες που κυριολεκτικά εκπέμπουν λάμψη από Kalogirou θα δώσουν μια νέα νότα στις γιορτινές εξόδους.

Αν σας έχει ανατεθεί να βρείτε δώρο για κάποια που αγαπάει τα στιλέτο, ο Haralas έχει την «χρυσή» λύση. Το χρυσό τακούνι όχι μόνο θα φορεθεί τις γιορτινές ημέρες, αλλά μπορεί να αποτελέσει glam σύμμαχο που θα αναβαθμίζει τις εμφανίσεις όλου του χρόνου.

Κοσμήματα
Ίσως το πιο χαρακτηριστικό δώρο που ανταλλάζουμε αυτή την περίοδο είναι ένα γούρι για το νέο έτος. Και φέτος, οι Έλληνες σχεδιαστές προτείνουν πρωτότυπα και κομψά σχέδια για να μας στολίζουν και να μας φέρνουν τύχη το 2026.
Το φετινό γούρι που δημιούργησε το αγαπημένο brand Maggoosh είναι «εύθραυστο σαν σταγονίδιο πάγου και ταυτόχρονα δυνατό σαν το χειμωνιάτικο φως». Ένα κόσμημα με τη συμβολική αξία που κουβαλάει ένα γούρι, και ένα κομψό σχέδιο που φοριέται ανεξαρτήτως χρόνου.

Στην πλατφόρμα Mosty.com, αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στους Έλληνες σχεδιαστές βρίσκουμε προτάσεις από την Eleni Ioannidi, που με σχέδιο ένα άνθος σε ασημί και χρυσό, προτείνει το γούρι της είτε σε κολιέ είτε σε βραχιόλι.

Αξεσουάρ
Καμία εμφάνιση δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς τα κατάλληλα αξεσουάρ, τα οποία αποτελούν ένα εξαιρετικό και σχετικά ασφαλές δώρο για τις φετινές γιορτές.
Μία Callista είναι πάντα μια κάλλιστη ιδέα, και η νέα συλλογή με σατέν κομμάτια μας έχει μαγέψει. Το πρόσφατο clutch που σύστησε το brand στην βαθιά απόχρωση του ρουμπινιού θα ενθουσιάσει ακόμα και το πιο απαιτητικό άτομο στη λίστα δώρων σας.

Με μια πιο μοντέρνα και μινιμαλ προσέγγιση, η σχεδιάστρια Katerina Makriyianni μας επανασυστήνει τις καρφίτσες. Ένα αξεσουάρ που μπορεί να αποτελέσει την κομβική λεπτομέρεια που θα δώσει νέα πνοή ακόμα και σε ένα καθημερινό look. Φέτος τα Χριστούγεννα, αξίζει να κάνετε ένα τέτοιο δώρο.

Διαχρονικά δώρα -και όχι άδικα- αποτελούν τα αξεσουαρ που μας ζεσταίνουν τις πιο κρύες μέρες του χρόνου. Στο Mosty βρήκαμε το φούξια σκουφάκι της εταιρείας Peace and Chaos για τη γυναίκα στη λίστα σας που ετοιμάζεται για χειμερινές εξορμήσεις.




