“Μην το κάνεις αυτό, μην χλευάζεις τα ρούχα μου”. Με αυτή τη φράση της Sarah Jessica Parker – ή αλλιώς Carrie Bradshaw – στο Sex and the City, ξεκινά ο πρώτος λογαριασμός Instagram που είναι αφιερωμένος στα κοστούμια της σειράς.

Αφιέρωμα σε μια σειρά που αντικατοπτρίζει τη δεκαετία ’90
Όσοι έχουν παρακολουθήσει το Sex & The City και συνεχίζουν να βλέπουν μανιωδώς τα επεισόδια καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου έχουν πάντα στο μυαλό τους τα ρούχα που έχουν “σημαδέψει” την αμερικανική σειρά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Υπάρχει το ζευγάρι Louboutins από την Carrie στο οποίο η Miranda ρίχνει νερό, το ροζ φόρεμα Oscar de la Renta που έχει προσφέρει ο Alexandr Petrovsky, η κλοπή ενός ζευγαριού Manolo Blahnik, χωρίς να ξεχνάμε τα σέξι ρούχα της Samantha και τη μοντέρνες εμφανίσεις της Charlotte. Και σε αυτήν την φανταστική ντουλάπα το “Every Outfit On SATC”, ο λογαριασμός του Instagram που δημιουργήθηκε το 2016 από τους Chelsea Fairless και Lauren Garroni, αποτίει φόρο τιμής παραθέτοντας και σχολιάζοντας τα ρούχα της σειρας.

Ησειρά HBO που μεταδόθηκε από το 1996 έως το 2004,  παραθέτει όλα τα βασικά στοιχεία της ποπ κουλτούρας, αλλά και της 90s μόδας. Διότι, εκτός από την αφήγηση της φιλίας τεσσάρων φίλων στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένης της ζωής τους, η σειρά των 96 επεισοδίων είναι επίσης διάσημη για τα απίστευτα και εξαιρετικά μοντέρνα σύνολα που δημιούργησε η σχεδιάστρια κοστουμιών: Patricia Field .

 

Υπό την αιγίδα της, πολλές μάρκες μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας, όπως τα παπούτσια Manolo Blahnik και Jimmy Choo – οι αγαπημένες μάρκες της Carrie Bradhsaw. “Θα τολμούσα να πω ότι ο συνδυασμός υψηλής ραπτικής και fast fashion που έφερε η Patricia Field στο προσκήνιο επηρέασε τους περισσότερους ανθρώπους που εργάζονται στη μόδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο”, δήλωσε η Chelsea Fairless το 2018 σχετικά με η επιρροή που συνεχίζει να έχει το Sex & The City.

“Γνωρίζαμε ότι ήταν κάτι που θα ήθελαν οι άνθρωποι. Και μας δίνει επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε όλες τις γνώσεις μας όσον αφορά τη μόδα της δεκαετίας του ’90 / αρχές της δεκαετίας του 2000 που μέχρι τότε ήταν άχρηστες” , είπαν σε μια συνέντευξη για τον Dazed & Confused.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν πολλούς fans – συγκεκριμένα 596k συνδρομητές – , για να μην αναφέρουμε μια συνεργασία με την Cynthia Nixon (που έπαιξε την Miranda Hobbes και τώρα κάνει πολιτική καριέρα), μια συνεργασία με την Kirstin Ο Davis (Charlotte York), καθώς και την κυκλοφορία, τον επόμενο Οκτώβριο, του πρώτου τους βιβλίου με τίτλο “We Should All Be Mirandas: Life Lessons from Sex and the City’s Most Underrated Character”.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below