Σε έναν κόσμο με πασαρέλες πλημμυρισμένες από πολύχρωμα μοτίβα, νέον αποχρώσεις, φτερά και λαμπερά στολίδια, το normcore ή η “αντι-μόδα” – μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Παρόλα αυτά, υπάρχει κάτι τόσο αναζωογονητικό στη μινιμαλιστική μόδα που έχει γίνει σωστά, και το στυλ της Carolyn Bessette-Kennedy είναι η επιτομή ακριβώς αυτού.

Getty Images

Ηταν μία από τις πιο κομψές γυναίκες της εποχής της, και θα είναι για πολλές εποχές μετά. Εργαζόταν άλλωστε ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων για τον Calvin Klein και η μίνιμαλ αισθητική της ευθυγραμμίστηκε τέλεια με το εμπορικό σήμα. Το Narciso Rodriguez νυφικό που επέλεξε για να παντρευτεί τον John F. Kennedy το νεώτερο, μπορεί να είναι ένα από τα πιο περιζήτητα φορέματα όλων των εποχών. Άλλαξε τους κανόνες στο παιχνίδι του γαμήλιου φορέματος, καθιστώντας αποδεκτό το να επιλέξει κάτι καθαρό και απλό: ένα λευκό μεταξωτό slip dress αντί για ένα ογκώδες τούλινο φόρεμα.

Getty Images

Το καθημερινό της στυλ ήταν εξίσου συνεπές και βασιζόταν στις ισχυρές σιλουέτες. Τα δομημένα παλτά, τα boot-cut ντένιμ, οι pencil φούστες και τα βαμβακερά πουκάμισα ήταν αναπόσπαστα κομμάτια του ενδυματολογικού ρεπερτορίου της ενώ οι εμφανίσεις της πάντα περιελάμβαναν έξυπνες λεπτομέρειες όπως μπαντάνες, στέκες και κομψές δερμάτινες tote.

Getty Images

H Carolyn Bessette-Kennedy μας δίδαξε ότι οι κλασικές σιλουέτες, οι καθαρές γραμμές και οι βασικές αποχρώσεις δεν παλιώνουν ποτέ. Και τέλος, επιβεβαίωσε ότι η απλότητα με αυτοπεποίθηση, δεν περνά ποτέ απαρατήρητη.

Getty Images