Σε αντίθεση με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της σήμερα, τη δεκαετία του 1950 η Μύκονος ήταν ένα άγουρο ειδυλλιακό καταφύγιο για το διεθνές jet set – ανάμεσά τους και ο Κριστιάν Ντιόρ. Ο ίδιος επισκεπτόταν τακτικά το νησί, αναζητώντας έμπνευση όχι μόνο από το κυκλαδίτικο τοπίο, αλλά και από τα τοπικά χειροποίητα υφάσματα.

Για την επικεφαλής του οίκου σήμερα, Μαρία Γκράτσια Κιούρι, η έκφραση και η δημιουργικότητα που σχετίζονται μετην καλοκαιρινή εκδοχή του χαλαρού στυλ ντυσίματος στηρίχθηκαν σε εμβληματικά για τον οίκο μοτίβα και αέρινες γραμμές με έμπνευση τα κοστούμια των Ballet Russes που μεσουρανούσαν τη χρυσή εποχή της γαλλικής Ριβιέρας.

Εντονες ρίγες και το φανταστικό σκηνικό του toile de ouy μοτίβoυ σε ρόλο διακοσμητικής τέχνης τυπώθηκαν πάνω σε τσάντες αλλά και σε σωσίβια! Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior φαντάστηκε αυτά τα εμβληματικά για τον οίκο μοτίβα ως μέσο αποτύπωσης του ανέμελου ρομαντισμού που χαρακτηρίζει τη συλλογή Dioriviera.

Αφήνοντας κατά μέρος την ακρίβεια χιλιοστού μετην οποία οι petites mains δουλεύουν με τα υφάσματα στο ατελιέ του Dior, αυτή η συλλογή έχει σχεδιαστεί για την ηλιόλουστη πλευρά του ημισφαιρίου: καφτάνια, μαγιό, tote τσάντες, κορδέλες, σανδάλια και T-shirts με τυπωμένο πάνω τους το όνομα κάθε resort προορισμού ετοιμάζονται για αποβίβαση στις πλαζ.

dior.com