Αυτή την εβδομάδα η Chanel αποκάλυψε την τελευταία της συλλογή Métiers d’Art στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ – και ταυτόχρονα έγραψε ιστορία ως το πρώτo ευρωπαϊκό luxury brand που φιλοξενεί επίδειξη μόδας στην Υποσαχάρια Αφρική.

Πραγματοποιώντας την αμέσως μετά την εικοστή έκδοση της Εβδομάδας Μόδας του Ντακάρ (η μακροβιότερη εκδήλωση μόδας στην Αφρική), η επίδειξη Métiers d’Art λειτούργησε ως εορτασμός και συνεισφορά – στη ζωντανή πολιτιστική σκηνή του Ντακάρ. Η καλλιτεχνική διευθύντρια Virginie Viard και η ευρύτερη ομάδα της Chanel χρειάστηκαν τρία χρόνια για να συνθέσουν την εκδήλωση, με την ίδια την ιδέα να έχει γεννηθεί σε μια συζήτηση με φίλους του Οίκου που έχουν ζήσει και έχουν πραγματοποιήσει καλλιτεχνικά έργα στην πόλη. «Ήθελα να συμβεί μαλακά, μέσα σε αρκετές ημέρες βαθιών διαλόγων με σεβασμό», εξηγεί η Viard.

Το σόου πραγματοποιήθηκε στο πρώην Μέγαρο Δικαιοσύνης στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σενεγάλης, και συγκέντρωσε μια λίστα 850 καλεσμένων, όπως ο Pharrell Williams, η Naomi Campbell, ο Nile Rodgers και η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, μαζί με μια λίστα ντόπιων προσωπικοτήτων που έκλεψαν την παράσταση στο front row.

Μετά από μια χαρούμενη εναρκτήρια παράσταση από τον τοπικό τραγουδιστή Obree Daman και τους χορευτές από την École des Sables, εμφανίστηκε η εκπληκτική συλλογή η οποία ανέδειξε το τεράστιο ταλέντο των ειδικών τεχνιτών που συνθέτουν το «Maisons d’Art» της Chanel. Μοτίβα φυτών, γεωμετρικά σχήματα, περίπλοκα κεντήματα και αστραφτερές παγιέτες διακοσμούσαν τα μακριά παλτό, τα πολύχρωμα τουίντ και τα αξεσουάρ, συνδυάζοντας όμορφα τη χαρακτηριστική αισθητική της Chanel με μια αναφορά στη δεκαετία του ’70 που αποτίει φόρο τιμής στο σενεγαλέζικο στυλ.

Το look book της συλλογής Métiers d’Art 2022/23 τραβήχτηκε από τον Σενεγαλέζο φωτογράφο Malick Bodian, ενώ μια σειρά βίντεο από event έχουν παραχθεί από τον σκηνοθέτη Ladj Ly και μαθητές από το σχολείο Kourtrajmé στο Montfermeiland.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below