Την τελευταία περίοδο, οι ενέργειες των σχεδιαστών υπέρ της ηθικής μόδας πολλαπλασιάστηκαν. Μία εξ αυτών είναι και η Isabel Marant. Με τη νέα πλατφόρμα Isabel Marant Vintage, η Γαλλίδα σχεδιάστρια που ερμηνεύει καλύτερα από τον καθένα το ready-to-wear γαλλικό στυλ παρέχει μια συγκεκριμένη λύση σε όσους επιθυμούν να στρέψουν τις αγοραστικές τους κινήσεις προς την κυκλική μόδα.

Isabel Marant Vintage: υπέρ της υπεύθυνης μόδας
Η ιδέα είναι ξεκάθαρη: μια διαδικτυακή πλατφόρμα ανοιχτή προς όλους που θα μάς επιτρέπει από εδώ και στο εξής να πουλάμε όσα Isabel Marant κομμάτια δεν φοράμε πλέον. Η πλατφόρμα διατίθεται για ανδρικά και γυναικεία κομμάτια, ακόμη και παπούτσια. Ο στόχος; Να τους δώσουμε μια δεύτερη ζωή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ISABEL MARANT (@isabelmarant)


Φυσικά δεν θα δημοσιεύονται στο site όλα τα προϊόντα που θα υποβάλλονται. Η ομάδα της Isabel Marant είναι υπεύθυνη για την επιλογή εκείνων που είναι κατάλληλα για πώληση. Σε αντάλλαγμα, θα προσφέρεται στον πωλητή ένα κουπόνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά των New in προϊόντων της παρισινής μάρκας. Διαφορετικά, αυτό το κουπόνι μάς επιτρέπει την αγορά κομματιών από παλιές συλλογές στο Isabel Marant Vintage.

Αν αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να καταναλώνουν υπεύθυνα, η αποστολή της σχεδιάστριας δεν σταματά εκεί. Στην πραγματικότητα, τα κέρδη από αυτήν τη δραστηριότητα θα δωρηθούν εξ ολοκλήρου στο ταμείο χρηματοδότησης Isabel Marant, του οποίου στόχος είναι η καθημερινή δέσμευση για την εκπαίδευση των γυναικών και η υποστήριξη της χειροτεχνίας σε αυτόχθονες κοινότητες.

Η Isabel Marant είναι σχεδιάστρια οικολογικής συνείδησης
Αυτή η δέσμευση προς όφελος «της οικολογίας των ενδυμάτων» ήταν πάντα μέρος του οράματος της Isabel Marant.

Όταν κυκλοφόρησε τη μάρκα στα μέσα της δεκαετίας του ’90, είχε ήδη μια μεγάλη φιλοδοξία: να προσφέρει μια διαχρονική ντουλάπα με ρούχα που αντέχουν στον χρόνο. Μια προσέγγιση που μιλά σε όλους σήμερα, αλλά τότε ήταν πραγματικά πρωτοποριακή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ISABEL MARANT (@isabelmarant)

Εμπνευσμένη από τις έννοιες της αειφορίας, η Isabel Marant αποδεικνύει την οικολογική συνείδηση μέσω των συλλογών της. Για να φτιάξει τα ρούχα της, χρησιμοποιεί φυσικά υλικά και ανακυκλωμένα υφάσματα. Ακόμα και σήμερα, με τα εγκαίνια της second hand πλατφόρμας, η Isabel Marant Vintage συμβάλλει στην καλύτερη μόδα, σε έναν καλύτερο κόσμο.