Ο φεμινισμός, από τη μία, και οι διαχρονικοί κώδικες του οίκου σε μια ιδιαιτέρως φωτεινή εποχή για τις γυναίκες στην κοινωνία, από την άλλη.Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι αποφάσισε να ενώσει αυτά τα στοιχεία στην AW19 συλλογή της για τον οίκο Dior.Κάνοντας την επανάστασή της, αποφάσισε να χαλαρώσει τα σχεδιαστικά όρια μεταφέροντας τις αυστηρές γραμμές σε ένα καθημερινό sportswear περιβάλλον. Αυτή τη φορά, η έμπνευση ήρθε καθώς ανέτρεχε στις βρετανικές υποκουλτούρες της δεκαετίας του ’50.

Και μπορεί τα Teddy boys να ήταν γνωστά για το mod-punk στυλ τους, εντέλει όμως το -λιγότερο καταγεγραμμένο στα λευκώματα- θηλυκό ισοδύναμό τους τράβηξε το ενδιαφέρον της.Η πρόκληση της σεζόν ήταν να μεταφέρει στην πασαρέλα το τρίπτυχο σεξ – στυλ – επανάσταση.Για αρχή, ο σχεδιαστής καπέλων Στίβεν Τζόουνς τής έφερε μερικές φωτογραφίες των Teddy girls τις οποίες είχε τραβήξει o κινηματογραφιστής Κεν Ράσελ τη δεκαετία του ’50, και εκείνη έμεινε να τις χαζεύει γοητευμένη.

Εφερε κοντά με το δικό της τρόπο την παριζιάνικη ραπτική με τα street kids της Αγγλίας.Το tomboy πνεύμα τους ήταν παρόν σε όλη τη συλλογή.Στο πρώτο look, είδαμε το σήμα-κατατεθέν της, ένα T-shirt με τυπωμένο ένα φεμινιστικό μήνυμα, που αυτή τη σεζόν ήρθε από την ποιήτρια Ρόμπιν Μόργκαν: «Η αδελφότητα είναι παγκόσμια». Σε αυτή τη συλλογή, ήταν συναρπαστικό να βλέπουμε να επαναπροσδιορίζει το bar jacket, τους κορσέδες, τις μακριές φούστες, το vichy καρό (σε αφθονία) και το Toile de Jouy μοτίβο, βρίσκοντας ένα ενδιαφέρον κοινό σημείο με τις δικές της αναφορές σαφώς επηρεασμένες από την punk κουλτούρα.

Αυτή η συλλογή ήταν τόσο σκοτεινή όσο και οι εικόνες από τις οποίες την εμπνεύστηκε.Δεν υπάρχει χώρος για εύθραυστο σημείο στη θηλυκότητά της.Τούλι; Οχι, ευχαριστώ.Θα προτιμήσει κάποιο πρακτικό ύφασμα.Το βραδινό ντύσιμο; Περισσότερο προσγειωμένο.Πολλά από τα φορέματα θα κάνουν τη μετάβασή τους από την ημέρα στη νύχτα, ενώ λεπτεπίλεπτα πουλόβερ θα δώσουν στις υπέροχες διακοσμημένες φούστες πιο προσιτή προσέγγιση. Ας μιλήσουμε για τα αξεσουάρ.Κάθε look συμπληρωνόταν από ένα bucket hat, glossy μποτίνια και μπαλαρίνες με χαμηλό τακούνι. Για χάρη της ποικιλομορφίας που χαρακτηρίζει κάθε συλλογή της, παρουσίασε στο line up μερικά παντελόνια και μια φούστα σε ίσια γραμμή. Κάνοντας περισσότερο από ποτέ εμφανή τη sportswear προσέγγισή της, παρουσίασε πολλά όμορφα ρούχα για να φορεθούν με αβίαστη ευκολία, για έναν Dior που υπηρετεί σήμερα το έξυπνο ντύσιμο, εναρμονισμένο με τις ανάγκες της εποχής.