Το ετήσιο Met Gala είναι ίσως το σημαντικότερο ραντεβού στην ατζέντα της μόδας. Νωρίτερα μέσα στο χρόνο άρχισε να φημολογείται ότι το φετινό θέμα θα περιστρεφόταν γύρω από τη θρησκεία και χθες οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination θα είναι ο τίτλος της έκθεσης για το 2018 και θα επικεντρωθεί στην επιρροή της θρησκείας στους σχεδιαστές καθ ‘όλη τη διάρκεια των αιώνων. Η εκδήλωση θα χρηματοδοτηθεί από τον οίκο Versace, ο οποίος πιστώνεται την είσοδο των βυζαντινών σταυρών στη μόδα κατά την περίοδο του Gianni.

Η έκθεση θα διεξαχθεί σε τρεις τοποθεσίες φέτος οι οποίες περιλαμβάνουν το Ινστιτούτο κοστουμιού AnnaWintour (που βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης), τις μεσαιωνικές γκαλερί στην περιοχή της 5ης Λεωφόρου και κάποια μοναστήρια.

Θα εμφανιστούν περίπου 150 σύνολα, από σχεδιαστές όπως οι Coco Chanel, Cristóbal Balenciaga, Donatella Versace και John Galliano αλλά και ενδύματα δανεισμένα από το Βατικανό.

 Εκτός από την ανακοίνωση του θέματος όμως, αποκαλύφθηκαν επίσης οι οικοδέσποινες του Gala  που θα είναι οι Donatella Versace, η Amal Clooney και η ανεπίσημη βασίλισσα του Met Ball – Rihanna.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below