Ύστερα από το σάλο που ακολούθησε την εορταστική καμπάνια της Balenciaga, όλος ο κόσμος της μόδας -και όχι μόνο- περίμενε τη δημόσια συγγνώμη ή έστω μια δήλωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου, Demna Gvasalia. Χθες, ο σχεδιαστής «έσπασε τη σιωπή» του με μια ανάρτηση που δημοσίευσε στο Instagram. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη και αναλαμβάνω την ευθύνη», λέει στην αρχή της δημοσίευσής του.

Ο Γεωργιανός σχεδιαστής Demna Gvasalia δήλωσε ειδικότερα τα εξής: «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για τη λανθασμένη καλλιτεχνική επιλογή του κόνσεπτ για την καμπάνια με τα παιδιά και αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήταν ακατάλληλο τα παιδιά να προωθούν αντικείμενα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά».

Ο σχεδιαστής συνέχισε: «Όσο και αν μερικές φορές θα ήθελα να προκαλέσω μια σκέψη μέσα από τη δουλειά μου, ΠΟΤΕ δεν θα είχα σκοπό να το κάνω αυτό με ένα τόσο φρικτό θέμα, όπως η κακοποίηση παιδιών που καταδικάζω. Τελεία. Πρέπει να μάθω από αυτό, να ακούσω και να συνεργαστώ με οργανώσεις παιδικής προστασίας για να μάθω πώς μπορώ να συνεισφέρω και να βοηθήσω σε αυτό το τρομερό θέμα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Demna (@demna)

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο σχεδιαστής σημείωσε: «Ζητώ συγγνώμη από οποιονδήποτε προσβλήθηκε από τις εικόνες και η Balenciaga έχει εγγυηθεί ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα όχι μόνο για την αποφυγή παρόμοιων λαθών στο μέλλον αλλά και για την ανάληψη ευθύνης για την προστασία της παιδικής ευημερίας με κάθε τρόπο».

Ο σάλος ξέσπασε μετά τη διαφημιστική καμπάνια της Balenciaga που δείχνει δύο μικρά κορίτσια να ποζάρουν με λούτρινα αρκουδάκια με αξεσουάρ του οίκου, τα οποία όμως παραπέμπουν σε BDSM.

Διαβάστε περισσότερα για το χρονικό του σκανδάλου εδώ.

Η παγκόσμιας φήμης ισπανική φίρμα προχώρησε με τη σειρά της σε μια σειρά ανακοινώσεων για το μέλλον του οίκου υπογεγραμμένη από τον CEO του ομίλου Kering (ο κολοσσός στον οποίο ανήκει ο οίκος), Cedric Charbit, στην οποία, μεταξύ άλλων, δηλώνει πως αποσύρει τη μήνυση των 25 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της North Six Inc. και του σκηνογράφου Nicgolas Des Jardinds.

H σχετική ανάρτηση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ και απαριθμεί τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο οίκος από εδώ κι έπειτα:

  • Βελτίωση των διαδικασιών επικύρωσης περιεχομένου.
  • Διορισμός ενός συμβουλίου εικόνας υπεύθυνου για την αξιολόγηση του περιεχομένου από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Θα εξετάζει και θέματα νομικά, αλλά και άλλα που έχουν να κάνουν με το diversity και τη βιωσιμότητα στη μόδα.
  • Διορισμός εξωτερικού οργανισμού υπεύθυνου για την αξιολόγηση του περιερχομένου.
  • Αναδιοργάνωση του τμήματος εικόνας ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση στις νέες κατευθυντήριες γραμμές της εταιρίας.
  • Δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης πάνω στην υπεύθυνη επικοινωνία
  • Συνεργασία με ομάδες υπεράσπισης για την προστασία των παιδιών και χρηματοδότηση οργανώσεων που ασχολούνται με την προστασία παιδιών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balenciaga 🕊 (@balenciaga)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below