Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior έχει καθιερώσει πλέον την σχεδιαστική έμπνευση που ο χορός φέρνει στη δουλειά της, με τις πρόσφατες δημιουργίες της να συνδυάζουν την τέχνη της υψηλής μόδας με αυτή του μπαλέτου στο Nuit Blanche, την πρώτη από τις τρεις παραστάσεις που αφιερώνονται στον Αμερικανό μουσικοσυνθέτη Φίλιπ Γκλας.

Ο χορός έχει χαραχθεί στην κουλτούρα του Dior. Ακολουθώντας το πάθος του Κριστιάν Ντιόρ για κάθε μορφή τέχνης, η Κιούρι εμπνεύστηκε από τον κόσμο του μπαλέτου τη συλλογή για την Ανοιξη / Καλοκαίρι 2019 και σήμερα συνεργάστηκε με την σκηνοθέτη και χορεύτρια της παράστασης Nuit Blanche, Ελεονόρα Αμπανιάτο, για τη δημιουργία μιας συλλογής  από αιθέρια κοστούμια με χειροποίητες λεπτομέρειες. «Θαυμάζω το έργο της εδώ και χρόνια», δήλωσε η Κιούρι, «είναι μια εξαιρετική καλλιτέχνης που εργάστηκε σκληρά για να επιτύχει τους στόχους της. Αντιπροσωπεύει μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά γυναικών. Η καριέρα της, όπως και η δική μου, έχει εδραιωθεί μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, γεγονός το οποίο μας φέρνει ακόμα πιο κοντά». Η μαγευτική χορογραφία του Sébastien Bertaud, προσφέρει μια avant-garde εμπειρία, όπου η μόδα συναντά το χορό, καθώς οι μπαλαρίνες χορεύουν φορώντας ντελικάτα υφάσματα μετατρέποντας τη σκηνή σε πασαρέλα.

Για την παράσταση, η Κιούρι δημιούργησε 16 κοστούμια για την ομάδα μπαλέτου χρησιμοποιώντας πάνω από 400 μέτρα τούλι και 15οο  λουλούδια που χρειάστηκαν περισσότερες από 180 ώρες δουλειάς για να κατασκευαστούν βήμα βήμα στο ατελιέ Fusion Art στη Μπολόνια. Η μακριά φούστα της Aμπανιάτο υπογραμμίζεται από αυτά τα μεταξωτά λουλούδια σε δύο στρώματα από τούλι – μια floral αναφορά στην κληρονομιά του Dior.

Photo: Julien Benhamou
Photo: Julien Benhamou
Photo: Julien Benhamou
Photo: Paola Mattioli

 

Photo: Paola Mattioli
Photo: Paola Mattioli

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below