Τρία χρόνια μετά την αποχώρηση της από την ομάδα «αγγέλων» της Victoria Secret, η Bella Hadid ξαναγίνεται μέλος της παγκοσμίου φήμης εταιρίας εσωρούχων με νέα δεδομένα. Όπως ανακοίνωσε το brand σε ανάρτησή του στο Instagram, το μοντέλο θα αποτελέσει μία απο τις εννέα πρέσβειρες της νεοσύστατης VS Collective. Πρόκειται για μία καινοτόμα προσέγγιση της VS, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της διαφορετικότητας και της γυναικείας ενδυνάμωσης.

Η απόφαση της Hadid να συνεργαστεί εκ νέου με την Victoria Secret προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη δεδομένου της κακοποιητικής συμπεριφοράς, που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεργασίας τους. Το επιτυχημένο μοντέλο συμμετείχε σε πλήθος show από το 2016 έως το 2018, ωστόσο μόλις το 2020 βρήκε τη δύναμη να μοιραστεί δημόσια την παρενόχληση που υπέστη από τον Ed Razek, τέως executive producer του brand.

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό Marie Claire δηλώνει «Ήταν μία απόφαση για να ανακτήσω τη δύναμή μου και να επανακτήσω τον έλεγχο του σώματός μου». Παρά τις δύσκολες μνήμες του παρελθόντος, νιώθει έτοιμη να πιστέψει στο νέο εγχείρημα του αμερικανικού brand εσωρούχων και στην ουσιαστική αλλαγή της φιλοσοφίας του, η οποία θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στη βιομηχανία της μόδας. Πλέον πρόκειται για μία εταιρία που κυβερνάται στην πλειοψηφία της από γυναίκες, έξι από τα επτά διοικητικά μέλη ανήκουν στο γυναικείο φύλο.

«Ήταν μία εταιρία που κυβερνούνταν από άντρες για άντρες» επισημαίνει.

Χρειάστηκε ενάμιση χρόνος σκέψης προτού αποφασίσει να πει το ναι. «Ύστερα από πολλές συζητήσεις και διάφορα meetings κατάφεραν να μου αποδείξουν, πως υπάρχουν νέα δεδομένα και πρωτόκολλα που αποσκοπούν στη δημιουργία του καλύτερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος. Ήταν επίσης σημαντικό για εμένα να αντιληφθεί ο κόσμος, πως δεν επρόκειτο για μία ευκαιρία να «ρίξω» την εταιρία. Αντιθέτως ήταν μία ευκαιρία να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος βλέπει τις γυναίκες».

Ως μέλος της νέας VS Collective, ένα girl club όπως το αποκαλεί, επικεντρώνεται στην αλλαγή και στην ενδυνάμωση κάθε γυναίκας.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που την απασχολούν «Πώς μπορούμε να νιώσουμε πιο ανεξάρτητες σε αυτή τη βιομηχανία;»

Μπορεί οι προηγούμενες τραυματικές εμπειρίες να επηρέασαν την σχέση της με τη θηλυκή της πλευρά και την έννοια του sexiness, ωστόσο όπως δηλώνει έχει μάθει να αναζητά την ομορφιά στην αυτοπεποίθηση που πηγάζει εκ των έσω και στην ουσιαστική φροντίδα της ψυχικής της υγείας. Σε ένα από τα τελευταία της post μοιράστηκε μάλιστα την δική της μάχη με τα ζητήματα ψυχικής υγείας, δίνοντας δύναμη σε όσα άτομα βρίσκονται στον ίδιο γολγοθά επισημαίνοντας, πως ο κόσμος των social media δεν είναι αληθινός. Πλέον είναι ελεύθερη να δει την ομορφιά παντού. Άλλωστε πρόκειται για μία ευμετάβλητη έννοια, που σχετίζεται κυρίως με την ενέργεια και λιγότερο με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

«Tότε δεν συμμετείχα στις καμπάνιες παρά μόνο στα show. Kαι η πασαρέλα ήταν μία πολύ σκληρή διαδικασία για κάθε γυναίκα, το να εναποθέτεις όλη σου την αξία στα χέρια τριών αντρών, οι οποίοι ουσιαστικά έκριναν αν είσαι αρκετά καλή ή όχι. Επρόκειτο για μη ρεαλιστικά πρότυπα. Τώρα όμως, με όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες που είναι μέρος της VS, αισθάνομαι πως υπάρχει μία πραγματική εκπροσώπηση όλων των τύπων ομορφιάς και σώματος».

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below