Πέρασαν πάνω από 34 χρόνια από τότε που το πρώτο ρολόι Chanel έκανε το ντεμπούτο του με το όνομα Première και σήμερα ο γαλλικός οίκος παρουσιάζει την capsule συλλογή Electro «με έμπνευση από την κουλτούρα της ηλεκτρονικής μουσικής της δεκαετίας του 1990», όπως λέει ο Αρνό Τσαστέν, διευθυντής του στούντιο δημιουργίας ρολογιών του οίκου. Αυτό το μουσικό είδος παρουσίασε έναν κόσμο που ήταν εντελώς διαφορετικός και αυθεντικός, αντανακλώντας τη έντονη νυχτερινή σκηνή και την ατμόσφαιρα από την οποία αναδύθηκε.
«Η ηλεκτρονική μουσική ξεπέρασε τα όρια του μουσικού κόσμου, δημιουργώντας μια πραγματική αισθητική κουλτούρα. Η απήχηση είναι παγκόσμια, αισθησιακή, γραφική και υπερβαίνει τους ήχους. Αναπόσπαστη από τα μέρη στα οποία ξεδιπλώνεται, η electro κουλτούρα αναπτύχθηκε ως ένα κίνημα καλλιτεχνικής έκφρασης από μόνη της. Είναι αρκετά συναρπαστική και σε εμπνέει!», δήλωσε ο Τσαστέν. Το μουσικό αυτό κίνημα δημιούργησε ένα νέο, ριζοσπαστικό οπτικό σύμπαν και έγινε το σημείο δημιουργικής εκκίνησης του Τσαστέν γι’ αυτή τη νέα ανατρεπτική συλλογή τεσσάρων ρολογιών με επίκεντρο το J12 το οποίο μπήκε στον γαλαξία της Chanel το 2000 και σύντομα έγινε ένα διαχρονικό αντικείμενο λατρείας. Στο επίκεντρο αυτής της ενορχήστρωσης βρίσκονται αντιθέσεις μεταξύ μαύρου, λευκού και έντονων χρωμάτων. Το λευκό φωτίζεται από το χρώμα ενώ τα βάθη του μαύρου ηλεκτρίζονται από φλούο λάμψεις.

Το μοντέλο J12
Το μοντέλο J12
Το μοντέλο Première
Το μοντέλο Première

«Φαντάστηκα αυτήν τη capsule συλλογή σαν ένα DJ line-up, καλώντας τα κλασικά μας σχέδια να ξαναβγούν στη σκηνή, έχοντας δανειστεί τους κωδικούς αυτού του σύμπαντος. Παίρνοντας το ρυθμό από την κίνηση των χεριών όταν σηκώνονται ψηλά, η συλλογή δονείται στον ήχο της ηλεκτρονικής μουσικής. Τα μοντέλα J12, Première, Code Coco και Boy-friend αποκαλύπτονται σε μια γραφική, ζωντανή και υπνωτική ατμόσφαιρα», αναφέρει και συμπληρώνει: «Γι’ αυτή την περίσταση, το J12 Calibre 12.1 παρουσιάζεται αποκλειστικά στο μαύρο κεραμικό του φινίρισμα. Οι αριθμοί του αποτελούνται από μια κυκλική διαβάθμιση δώδεκα πινελιών χρώματος που τονίζουν το καντράν και τη στεφάνη και μαγνητίζουν την εμφάνισή του. Το J12 Electro δίνει τον ρυθμό γι’ αυτή τη συλλογή και παρουσιάζεται σε τέσσερις εκδοχές υψηλής ωρολογοποιίας. Για τη σειρά Première, προσκάλεσα στο πάρτυ το ρολόι με την “τριπλή αλυσίδα! Και εδώ επιλέξαμε το μαύρο προτού πλέξουμε την αλυσίδα του με ένα χρωματιστό δερμάτινο λουράκι. Η αντίθεση είναι έντονη, το βάθος του μαύρου μπλέκεται με την εναλλαγή των φλούο χρωμάτων που αγκαλιάζουν τον καρπό. Το στυλ αυτής της δημιουργίας είναι επιβλητικό και αισιόδοξο. Τα ρολόγια Code Coco και Boy-friend υπέκυψαν επίσης στους συναρπαστικούς ήχους της electro μουσικής. Το Code Coco ηλεκτρίζει τη συλλογή με τον πιο απροσδόκητο τρόπο. Εχει ανταλλάξει το μαύρο χρώμα από το λουράκι με ένα ματ φλούο ροζ δέρμα υπογραμμισμένο με μαύρο βινύλ στο περίγραμμα. Το ρολόι Boy-friend επίσης σε ένα ροζ που ηλεκτρίζει αλλά μόνο στην εσωτερική πλευρά από το καπιτονέ του λουράκι. Στα 90s, το Electro κίνημα ανέπτυξε ένα μοναδικό γραφικό σύμπαν και τροφοδοτήθηκε κυρίως από τους γραφικούς κώδικες της ψηφιακής και ηλεκτρονικής τέχνης. Εδώ, είναι η πιξελαρισμένη φιγούρα ενός ρομπότ που εμφανίζεται στο μαύρο καντράν του», καταλήγει. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο οίκος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η τεχνική πολυπλοκότητα της ωρολογοποιίας χορεύει στο ρυθμό του σύγχρονου κόσμου. Chanel.com

Πατήστε εδώ για να ακούσετε την ξεχωριστή playlist του οίκου Chanel για το λανσάρισμα της συλλογής ρολογιών Chanel Electro.

 

Το μοντέλο Code Coco
Το μοντέλο Code Coco
Το μοντέλο Boy-friend
Το μοντέλο Boy-friend

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below