Ποια είναι τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το σουρεαλιστικό; Πότε το τοπικό γίνεται ουτοπικό; Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που ανακύπτουν όταν παρακολουθεί κάποιος για πρώτη φορά τη νέα καμπάνια της KALOGIROU, «Cosmic Gardens». Μέσα σε ένα ονειρικό περιβάλλον που εμπνέεται από το ντοκιμαντέρ «Grey Gardens», αντανακλώνται το σύμπαν και η αισθητική της KALOGIROU, που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά για περισσότερα από 130 χρόνια.

Ο πυρήνας της ιστορίας φιλοξενεί το ταξίδι ζωής της μαμάς και της συνονόματης κόρης Edith Beale, θείας και ξαδέρφης της Τζάκι Κένεντι Ωνάση, οι οποίες ζούσαν απομονωμένες σε ένα δικό τους κόσμο, στα Χάμπτονς, απολύτως εξαρτημένες η μία από την άλλη. Εκεί οι μέρες κυλούσαν μακριά από τα όρια του χρόνου, γεμάτες εκκεντρικές στυλιστικές προτάσεις, όπως τα χρωματιστά μαντίλια στα μαλλιά. «Αυτό είναι ένα ανατρεπτικό λουκ», συνήθιζαν να λένε οι Big και Little Edie, όπως τις αποκαλούσαν.

Αυτή ακριβώς είναι η ουσία που κρύβεται στο DNA του fashion film και των φωτογραφιών για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022, που ανοίγουν την πόρτα σε μια νέα εποχή όπου καθένας είναι ελεύθερος να εφεύρει τον εαυτό που πραγματικά επιθυμεί. Παρακολουθούμε μια μεγάλη γιορτή φωτός, τόλμης, γοητείας και χρώματος, η οποία εκφράζει το ταξίδι της δημιουργίας του προσωπικού κόσμου που επιλέγει να χτίσει καθένας με όσα τον χαρακτηρίζουν και τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Εκεί έχουν θέση όλες οι hot τάσεις της χρονιάς, από τα πολύχρωμα kitten mules μέχρι τα ιριδίζοντα πέδιλα, τις ιδιαίτερες tote handbags από ψάθα και τις slingback πλατφόρμες με chunky τακούνια. Σε μια εποχή που η μία γενιά δίνει το χέρι στην επόμενη και όλες οι τάσεις των μεγάλων οίκων μόδας συναντούν υποσχόμενα ταλέντα, η KALOGIROU είναι πάντα συνοδοιπόρος. Πώς; Καταφέρνοντας να συνδέσει τη σύγχρονη εποχή με τη διαχρονική ανάγκη για προσωπική ελευθερία και έκφραση.

Το φιλμ γεμίζει μ’ ένα καρέ εικόνων δεμένων σφιχτά μεταξύ τους, που αντανακλούν το πριν και το μετά: ένα ζευγάρι παπούτσια διαδέχεται ένα ερωτευμένο ζευγάρι που χαλαρώνει σε μια βάρκα. Στο επόμενο πλάνο, γενιές και οράματα διαπλέκονται μεταξύ τους, αλλά το στυλ παραμένει διαχρονικό. Βλέπουμε την κόρη και τη μαμά, ή μήπως ο χρόνος διαστέλλεται και βλέπουμε την ενήλικη εκδοχή της νεαρής γυναίκας; Λίγο προτού δύσει ο ήλιος, το κόκκινο της ελπίδας περπατά με βήμα αποφασιστικό δίπλα στο κύμα καλωσορίζοντας μια νέα εποχή.

ΑΤΤΙΚΗ: Π. Ιωακείμ 4, Κολωνάκι | CityLink, Σταδίου 4, Αθήνα | Α. Mεταξά 18 & Γρ. Λαμπράκη 19, Γλυφάδα | Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι | Παναγίτσας 5, Κηφισιά | Ηρώων Πολυτεχνείου 56, Πειραιάς | Αρκαδίας 36, Περιστέρι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μητροπόλεως 75. ΚΥΠΡΟΣ: Μνασιάδου 13, Λευκωσία | Λ. Μακαρίου 236, Λεμεσός.

Online Store: www.kalogirou.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below