Η Sofia Coppola, χρόνια πιστή φίλη της Chanel, έκανε ένα βίντεο- αφιέρωμα στον γαλλικό οίκο μόδας. Το φιλμ δημιουργήθηκε λίγο πριν από την έκθεση Mademoiselle Privé στο Τόκιο και αντικατοπτρίζει την άποψη της Coppola για τη Chanel.

Το βίντεο ξεκινά με την ηθοποιό Catherine Deneuve ως πρωταγωνίστρια σε μια από τις πρώτες Chanel καμπάνιες και συνεχίζει με μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες επιδείξεις του οίκου. Από τα πρώτα σόου μέχρι τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 όπου η Virginie Viard έκανε το ντεμπούτο της, η ταινία μικρού μήκους περιλαμβάνει φυσικά και πολλά στιγμιότυπα του Karl Largerfeld μαζί με πολλές από τις μούσες του.

Συγκεντρώνοντας διάσημα διαφημιστικά σποτ, καμπάνιες και πλάνα μέσα από τα ατελιέ, η ταινία υπογραμμίζει την εξέλιξη της Chanel από παριζιάνικος οίκος του 20ού αιώνα, ο οποίος ιδρύθηκε από την περίφημη και αμφιλεγόμενη Coco Chanel, σε μια υπερδύναμη μόδας πολλών δισεκατομμυρίων.

Πρωταγωνιστούν όλοι: από την Marylin Monroe και την Kate Moss μέχρι τον Pharell, τη Lily-Rose Depp, την Tilda Swinton και την Jackie Kennedy, ενώ η μουσική επένδυση είναι από την Grimes.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below