Ο Alessandro Michele, καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci, λατρεύει τα ταξίδια. Ειδικά αυτά που πραγματοποιεί τακτικά στο αρχείο του ιταλικού οίκου. Αυτή τη φορά έφτασε μέχρι τη δεκαετία του ΄70 και εμπνεύστηκε τη νέα Gucci Attache από το πνεύμα της εποχής της disco.

Πρόκειται για μία unisex τσάντα σε σχήμα μισοφέγγαρου που αντλεί στοιχεία από τις τάσεις των 70s και έρχεται σε δύο μεγέθη, μικρό και μεσαίο. Το όνομά της προέρχεται από την γαλλική λέξη “attache” που σημαίνει «αγκίστρι, γάντζος» και η επιλογή του δεν είναι καθόλου τυχαία. Το μεταλλικό “G” που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο γωνίες της Gucci Attache λειτουργεί ως κούμπωμα που αλλάζει το σχήμα της και παραπέμπει σε γάντζο.

Courtesy of Gucci

Χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό της και την πλούσια γκάμα αποχρώσεών της, προβλέπουμε πως θα γίνει το αστέρι του street style. Στα θετικά της προστίθεται το γεγονός πως μπορεί να φορεθεί με δύο τρόπους, είτε ως τσάντα ώμου είτε ως τσάντα χειρός. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσει μια θέση ανάμεσα σ’ όλα εκείνα τα πρακτικά αξεσουάρ που μας «σώζουν» από τους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας.

Courtesy of Gucci

«Γοητεύτηκα αμέσως από την τσάντα αυτή, όταν της έριξα μια φευγαλέα ματιά ενώ βρισκόμουν στο αρχείο του οίκου. Κατευθείαν ένιωσα την ανάγκη να την αναδημιουργήσω και να την συμπεριλάβω στη συλλογή Love Parada που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, καθώς η σιλουέτα της, τυπικό δείγμα της μόδας των 70s, αποτυπώνει μία πολύ μοντέρνα διάθεση, η οποία με έπεισε να επαναφέρω ένα εκλεκτό σύμβολο το οποίο θα μπορούσε να εκφράσει την ιδέα της διττής λειτουργίας. Είναι η “G” λεπτομέρεια της αγκράφας, με τη μηχανική της προέλευση, που την καθιστά τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο μπουρζουά πνεύμα, τυπικό για ένα αντικείμενο του είδους της, και την λειτουργικότητα του κόσμου της πρακτικότητας», θα δηλώσει ο Alessandro Michele με αφορμή το λανσάρισμα της νέας Gucci Attache.

Courtesy of Gucci

Την καμπάνια της νέας τσάντας του ιταλικού οίκου υπογράφει ο φωτογράφος Max Siedentopf. Σ’ ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων και μια σειρά λήψεων με φόντο το αστικό τοπίο κάποιας πόλης, η Gucci Attache γίνεται μέρος ρετρό Gucci συνόλων και περιδιαβάζει τους δρόμους. Την βλέπουμε φορεμένη μ’ ένα καρό κοστούμι και loafers, ένα φλούο lime κολάν κι ένα μπλε blazer, αλλά κι ένα ασορτί σετ με τροπικά καλοκαιρινά σχέδια. 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below