Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που η Phoebe Philo ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Céline. Κι ενώ η διάσημη καλλιτεχνική διευθύντρια έχει απομακρυνθεί πλέον από το προσκήνιο της μόδας, η κληρονομιά της στη Céline  εξακολουθεί να παραμένει πολύ ζωντανή και όχι μόνο με τη μορφή λογαριασμών στο Instagram, (όπως ο @oldceline), αλλά και μέσω της δουλειάς των μαθητευομένων της.

Bottega Veneta SS19

Όταν η Philo τερμάτισε τη 10χρονη θητεία της στον γαλλικό οίκο μόδας, οι Philophiles  απευθύνθηκαν για παρηγοριά σε μάρκες που μοιράζονταν μια παρόμοια εκλεπτυσμένη και μινιμαλιστική αισθητική. Και ενώ οι The Row, Joseph και Loewe είναι άξιοι υποψήφιοι για να αναπληρώσουν το κενό της παλιάς Céline είναι ίσως πιο λογικό όσοι εργάστηκαν απευθείας με τη Philo στο παρελθόν να είναι πιο καταρτισμένοι και κατάλληλοι για το έργο.

Bottega Veneta SS19

Ο Daniel Lee για παράδειγμα, έγινε γρήγορα ένας από τους πιο συναρπαστικούς σχεδιαστές που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει, μετά από την μετάβασή του από τη διεύθυνση του Ready-to-Wear της Céline σε Creative Director της Bottega Veneta, ως διάδοχος του Tomas Maier.

Bottega Veneta Pre-Fall 2019

H επιρροή του φάνηκε αμέσως στις Pre-Fall 2019 και Fall 2019 συλλογές της Bottega Veneta. Με την πρόθεση να σχεδιάσει μια διαχρονική γκαρνταρόμπα, συνδύασε την τεχνική, τη νεωτερικότητα και την πολυτελή πρακτικότητα. Αυτή η φόρμουλα, που προηγουμένως τελειοποιήθηκε από τη Phoebe Philo, τροποποιήθηκε για να αντανακλά την ιταλική κληρονομιά της Bottega Veneta και ενισχύθηκε από τη μαγεία του Lee.

Bottega Veneta Pre-Fall 2019

Το αποτέλεσμα; “Πραγματικά ρούχα”, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει. Mπλούζες από σατέν, tailored σακάκια, δερμάτινες φούστες και αισθησιακά slip dresses με ελκυστικές λεπτομέρειες όπως κουμπιά και στρογγυλά ντεκολτέ. Αντίθετα από μια συλλογή Céline ωστόσο, η λεπτότητα δεν τηρήθηκε αυστηρά. Ενα look με μακρύ παλτό σε φωτεινό κίτρινο προηγήθηκε ενός άλλου με τη signature “Intrecciato” ύφανση της Bottega Veneta επάνω σε μια δερμάτινη φούστα.

Bottega Veneta Pre-Fall 2019

Αυτή η υπερμεγέθη ύφανση ήταν το κλειδί του Lee για να φέρει νέα ζωή στον 52 ετών οίκο πολυτελείας. Εμφανίστηκε επάνω σε γόβες και πέδιλα (τα οποία ήδη ξεχώρισαν για τις τετράγωνες μύτες τους), καθώς και σε oversized τσάντες, οι οποίες προορίζονται να γίνουν φαβορί αυτή τη σεζόν.

Και αν oι δύο πρώτες συλλογές είναι απλώς μια ιδέα του τι θα ακολουθήσει, το μήνυμα είναι σίγουρα ελπιδοφόρο.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below