H Chanel φημίζεται, μεταξύ άλλων, για τα tweed υφάσματα, τις σοφιστικέ σιλουέτες, τις καπιτονέ μπαλαρίνες της και φυσικά την αγάπη της στην τέχνη του χειροποίητου. Άλλωστε αποτελεί τον μόνο οίκο που δημιουργεί, σταθερά από το 2002, τη Métiers d’art συλλογή, στοχεύοντας στην ανάδειξη της τεχνογνωσίας που κρύβεται πίσω απ’ όλους τους οίκους χειροτεχνίας οι οποίοι εξυψώνουν τις δημιουργίες της.

Έχοντας ταξιδέψει στο Τόκυο, τη Νέα Υόρκη, τη Σανγκάη και το Εδιμβούργο, συνεχίζει την περιπλάνηση για την παρουσίαση της νέας Métiers d’art 2022/23 συλλογής, η οποία θ’ αποκαλυφθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2022 στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ.

Courtesy of Chanel

Η επιλογή σαφώς δεν είναι τυχαία. Στόχος του γαλλικού brand και της καλλιτεχνικής του διευθύντριας, Virginie Viard, είναι να εκφραστεί το savoir-faire της Chanel μέσα από την ανάδειξη της κουλτούρας και της καλλιτεχνικής ενέργειας που διαπερνά την πόλη.

Το τελευταίο Métiers d’art show παρουσιάστηκε στο νεόδμητο 19M κτίριο του οίκου που βρίσκεται στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού και εμπνέεται το όνομά του από τον αγαπημένο αριθμό της θρυλικής Coco Chanel. Εκεί είδαμε μια ευρεία γκάμα λαμπερών κοσμημάτων και tweed κομματιών να παίρνουν τα ηνία για να εξυμνήσουν τους οκτώ οίκους χειροτεχνίας  Métiers d’art.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below