Σήμερα, το τουίντ ταγιέρ ή κοστούμι παραμένει το πιο εμβληματικό κομμάτι του οίκου Chanel. Το είδαμε στις επιδείξεις της συλλογής Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 και το φόρεσαν οι καλεσμένες στην πρώτη σειρά της επίδειξης. Ήταν όμως η Charlotte Casiraghi, εμβληματικό πρόσωπο του οίκου και μοντέλο για πολλές καμπάνιες τα τελευταία χρόνια,  που φόρεσε μια εντυπωσιακή ασορτί εκδοχή των κομψών T-bar παπουτσιών.

Η Γαλλίδα It-girl που παρευρέθηκε στην επίδειξη στο Grand Palais έκανε μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση με ένα ασπρόμαυρο λουκ από τη συλλογή Resort 2023. Επίσης από την ίδια συλλογή ήταν και τα υπέροχα ασπρόμαυρα T-bar παπούτσια που ταίριαζαν με την ιβουάρ καπιτονέ tote bag με το διακριτικό διπλό λογότυπο CC.

 Getty Images

Η ιστορία πίσω από το πιο κομψό item της Chanel
Το τουίντ τζάκετ είναι το εμβληματικό ρούχο του στυλ της Mademoiselle Coco Chanel. Είναι ευκολοφόρετο, με εμφανείς τσέπες και μια πατιλέτα με κουμπιά- κοσμήματα που το κάνουν απίστευτα κομψό και πρακτικό ταυτόχρονα. Στη δεκαετία του 1920, όταν το δημιούργησε η Chanel, είχε γίνει must, και στη δεκαετία του 1960 ήταν το κατ’ εξοχήν bon ton ρούχο. Αυτό το σκωτσέζικο ύφασμα, τόσο μοναδικό, που είχε τη μεγάλη αρετή να αναδεικνύει το σχήμα του σώματος, είχε γοητεύσει από την αρχή τη Mademoiselle. Το είχε ανακαλύψει χάρη στον εραστή της, τον δούκα του Γουέστμινστερ, γνωστός ως «ο πλουσιότερος άνδρας στην Αγγλία», που του είχε φτιάξει πολλά μονόχρωμα κοστούμια. Η Coco ζήτησε αμέσως να της σταλεί αυτό το ύφασμα για να κάνει μια γυναικεία εκδοχή, πιο παριζιάνικη, αλλά απολύτως γοητευτική, όπως μόνο εκείνη ήξερε να κάνει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below