Ο Fabrizio Viti και η Χριστίνα Μαρτίνη από τα Ancient Greek Sandals συναντήθηκαν για πρώτη φορά όταν σχεδίαζαν παπούτσια στον Louis Vuitton το 2004. Και μπορεί με την πρώτη ματιά η αισθητική τους να μοιάζει διαφορετική, οι ίδιοι όμως επιβεβαιώνουν ότι έχουν το ίδιο γούστο και παρόμοιες αναφορές.

“Διασκεδάζουμε κάνοντας αυτό που κάνουμε – και πιστεύω ότι μπορείτε να δείτε πόσο χαρούμενη δουλειά είναι αυτή!”λέει η Χριστίνα.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι μια capsule συλλογή επτά ζευγαριών που αντλούν έμπνευση από τη μεσογειακή παράδοση αλλά παραμένουν αποφασιστικά σύγχρονα. “Λάτρευα πάντα τις φωτογραφίες της Tζάκι Ωνάση και της Λι Ραντζιβίλ από τα ταξίδια τους στα ελληνικά νησιά και τις ακτές της Μεσογείου στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970: είχαν συχνά γυμνά πόδια ή φορούσαν απλά δερμάτινα σανδάλια που θυμίζουν υπέροχες διακοπές και ατελείωτα καλοκαίρια , “εξηγεί ο Viti.

Τα παπούτσια της συλλογής είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικό ιταλικό δέρμα και από Έλληνες υποδηματοποιούς, είναι αρκετά πρακτικά για να μπουν σε μια τσάντα παραλίας (οι περίτεχνα σχεδιασμένες μαργαρίτες που συνήθως στολίζουν τα ομώνυμα σχέδια του Viti έχουν μετατραπεί σε απλά δερμάτινα διακοσμητικά) αλλά και αρκετά κομψά για να φορεθούν περήφανα μέσα στην πόλη.

“Αυτά τα παπούτσια είναι αυτά που θέλουν να φορούν οι γυναίκες γύρω μου, εξηγεί ο Viti (μία εκ των οποίων είναι και η Σοφία Κόπολα που έχει παραγγείλει τρία ζευγάρια). “Αυτό είναι το σημαντικό με αυτά τα σανδάλια”, συνεχίζει η Μαρτίνη, “μπορείτε να δείτε  γυναίκες να τα φορούν στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, αλλά και στην παραλία. Πριν, όταν σχεδίαζαμε παπούτσια για σόου μόδας, δεν μπορούσαμε να δούμε ανθρώπους να τα φορούν στο δρόμο. “Τώρα που έφτασε τελικά η άνοιξη, αυτά είναι τα παπούτσια που θα βλέπουμε περισσότερο”.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below