Η H&M παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο concept Innovation Stories που περιλαμβάνει μια σειρά συλλογών, οι οποίες θα λανσαριστούν στη διάρκεια του 2021. Κάθε νέα συλλογή θα εξυμνεί πρωτοποριακές διαδικασίες βιωσιμότητας. Την αυλαία θα ανοίξει η συλλογή Science Story που θα κυκλοφορήσει στο hm.com στις 18 Μαρτίου.

Εδώ και χρόνια, η H&M έχει δεσμευτεί να επιτυγχάνει θετικές αλλαγές και να προωθεί την πρόοδο μέσω της αειφορίας στη βιομηχανία της μόδας. Με τη νέα πρωτοβουλία Innovation Stories, η H&M προωθεί ακόμα περισσότερο τον θετικό μετασχηματισμό με μια επιδραστική φιλοσοφία που αναδεικνύει την καινοτομία, καθώς και τη βιώσιμη σχεδίαση και παραγωγή.

Η πρώτη συλλογή που θα κυκλοφορήσει από αυτό το νέο concept είναι η Science Story που τιμά τα λαμπρά μυαλά πίσω από τις δημιουργίες του μέλλοντος. Με αυτή τη συλλογή, η εταιρεία παρουσιάζει νέα υλικά, όπως το EVO by Fulgar®, ένα νήμα βιολογικής προέλευσης που φτιάχνεται από καστορέλαιο, και το Desserto, ένα εναλλακτικό, τεχνητό δέρμα φυτικής προέλευσης που παράγεται από κάκτους.

Τα βασικά γυναικεία κομμάτια περιλαμβάνουν το φαρδύ λευκό τζιν με την διπλή αφαιρούμενη ζώνη, το ελαφρώς cropped πουκάμισο στο χρώμα της κιμωλίας με μια μεγάλη τσέπη στο στήθος και τις φόρμες με λάστιχο. Τα χαρούμενα και τολμηρά αξεσουάρ αντισταθμίζουν με μοντέρνο τρόπο τα λιτά και κλασικά κομμάτια της συλλογής και περιλαμβάνουν το εντυπωσιακό κολιέ με τα πορτοκαλί στροβιλιστά σχέδια και τις λεπτομέρειες από στρας, τους ασορτί εμβληματικούς κρίκους με στρας, τα πράσινα ψηλοτάκουνα σανδάλια με λουράκια και τα γαλάζια γυαλιά ηλίου από ανακυκλωμένο πλαστικό με διπλό φακό.

«Το Innovation Stories είναι ένα concept που αναβαθμίζει τους πειραματισμούς μας στο επόμενο επίπεδο. Η πρωτοβουλία αυτή ενθαρρύνει τη συνεργασία μας με επιστήμονες και σχεδιαστές, και προβάλλει τις προοδευτικές ιδέες μας. Η συλλογή Science Story αποτελεί φόρο τιμής στην πολυετή έρευνα και στα πειράματα πίσω από αυτά τα απίστευτα υλικά», λέει η Ella Soccorsi, Concept Designer στην H&M.

«Η νέα μας φιλοσοφία είναι απολύτως συνεπής με την πορεία της H&M προς ένα βιώσιμο και κυκλικό σύστημα μόδας. Το Innovation Stories μας επιτρέπει να εξελισσόμαστε και να αναπτυσσόμαστε, δημιουργώντας πάντα ελκυστικά, διαχρονικά κι ανθεκτικά κομμάτια που ελπίζουμε ότι θα αγαπήσουν και θα φορούν με υπερηφάνεια οι πελάτες μας», λέει η Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor στην H&M.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below