Με τα χρόνια, η Kim Kardashian έχει αποκτήσει μια πολυπόθητη συλλογή ιστορικών ειδών μόδας για την ίδια και τα παιδιά της. Το 2011, αγόρασε κοσμήματα από μια δημοπρασία που κάποτε ανήκαν στην Elizabeth Taylor και, το 2019, χάρισε στον North (η οποία ήταν έξι ετών τότε) το βελούδινο μπουφάν του Michael Jackson. Αυτή την εβδομάδα, η Kardashian είναι για άλλη μια φορά πρωτοσέλιδο με τις αγορές της σε οίκους δημοπρασιών. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του οίκου Sotheby’s, η Kardashian μόλις αγόρασε το κολιέ από αμέθυστο της πριγκίπισσας Νταϊάνα που ονομάστηκε Σταυρός του Attallah. Το μενταγιόν πωλήθηκε για 197.453 δολάρια, μια τιμή διπλάσια από την εκτίμηση πριν από τη δημοπρασία.

Αυτό είναι ένα κόσμημα, με ένα μέγεθος, χρώμα και στυλ που δεν μπορεί παρά να κάνει μια τολμηρή δήλωση», δήλωσε ο Kristian Spofforth, επικεφαλής κοσμημάτων του Sotheby’s London. «Είμαστε χαρούμενοι που αυτό το κομμάτι βρήκε μια νέα πνοή στα χέρια ενός άλλου παγκοσμίως διάσημου ονόματος.»

Courtesy of Sotheby’s

Για τους λάτρεις της ιστορίας της μόδας εκεί έξω, ο σταυρός Attallah δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920 από την Garrard, έναν οίκο πολυτελών κοσμημάτων. Το μενταγιόν αποτελείται από ένα λουλουδάτο σχέδιο με αμέθυστους τετράγωνης κοπής που τονίζονται από διαμάντια κυκλικής κοπής. Το συνολικό βάρος των διαμαντιών είναι περίπου 5,25 καράτια και ο σταυρός έχει διαστάσεις 136 x 95 χιλιοστά.

Courtesy of Sotheby’s

Το μενταγιόν ανήκε αρχικά στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της Asprey & Garrard, τον Naim Attallah CBE, ο οποίος ήταν φίλος με την πριγκίπισσα Diana. Ως εκ τούτου, μπόρεσε να της δανείσει το κολιέ πολλές φορές μέσα στα χρόνια για να το φορέσει σε εκδηλώσεις. Η πριγκίπισσα φόρεσε το κολιέ τον Οκτώβριο του 1987 όταν παρευρέθηκε σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά. Εκεί, συνδύασε το κομμάτι με ένα μωβ και μαύρο φόρεμα της Catherine Walker. Όπως σημειώθηκε από τον οίκο Sotheby’s σε ένα email, ο σταυρός «φορέθηκε μόνο από την πριγκίπισσα Diana και μετά το θάνατό της, δεν είχε ξαναεμφανιστεί δημόσια μέχρι τώρα», κάνοντας την πρόσφατη αγορά της Kardashian ακόμη πιο ξεχωριστή.

Επιπλέον, όπως θα μπορούσαν να γνωρίζουν οι θαυμαστές της Princess Di, είχε μια σχέση πολλών ετών με τον οίκο Garrard καθώς πήρε από εκεί το δαχτυλίδι αρραβώνων της το 1981. (Η Kate Middleton είναι τώρα η περήφανη ιδιοκτήτρια του εμβληματικού ζαφειρένιου κοσμήματος.) Άλλα κομμάτια του οίκου που φορέθηκαν από την πριγκίπισσα Diana, είναι το κολιέ Swan Lake και ένα εντυπωσιακό κολιέ με μαργαριτάρια και διαμάντια.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below