Πες μου τι τζιν φοράς να σου πω ποια είσαι. Αυτό φαίνεται πως ήταν το σκεπτικό πίσω από τη νέα ντένιμ συλλογή της Miu Miu, η οποία γιορτάζει το απόλυτο αντικείμενο μόδας. Η συλλογή λέγεται Denim Icons, και καθένα από τα έξι μοντέλα που την αποτελούν εμπνέεται από τη δεκαετία κατά την οποία δημιουργήθηκε και παίρνει το όνομά τουαπό τη γυναίκα που ενσωμάτωσε καλύτερα το στυλ της εποχής. Καλύπτοντας τα χρόνια μεταξύ της δεκαετίας του 1940 και της δεκαετίας του 1990, η Miu Miu αφιέρωσε τα σχέδια της κολεξιόν στα icon του στυλ Lauren Bacall, Brigitte Bardot, Francoise Hardy, Jane Birkin, Brooke Shields και Kate Moss.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ, η Lauren Bacall ήταν μία από τις πρώτες διάσημες γυναίκες που φορούσαν παντελόνια αντί για φούστες και το Lauren jeans είναι μια εκδοχή  του κλασικού ενδύματος εργασίας της δεκαετίας του ’40 – κατασκευασμένο από βαρύ, σκούρο μπλε ντένιμ.

Για την ξανθιά bombshell Brigitte Bardot από την άλλη, η Miu Miu φαντάζεται μια εξαιρετικά κομψή σιλουέτα, κομμένη στον αστράγαλο, για να θυμίζει τα κάπρι παντελόνια που λάτρευε να φοράει.

 

Έχοντας δώσει φωνή στην νεολαία της δεκαετίας του 1960 που επαναστάτησε εναντίον της καπιταλιστικής κουλτούρας, η Françoise Hardy επανερμηνεύεται ως λευκό τζιν σε ίσια γραμμή, ενώ στην τραγουδίστρια και ηθοποιό Jane Birkin, η οποία απέκτησε φήμη στο μέσο της εποχής των λουλουδιών, αποδίδεται φόρος τιμής με ένα χαμηλόμεσο flare jeans.

Η δεκαετία του αχαλίνωτου ηδονισμού και της κατάρριψης των ταμπού, η δεκαετία του ’80 αφιερώνεται στην Brooke Shields, με ένα unisex και skinny τζιν στην ίδια σκούρα απόχρωση ντένιμ που ήταν δημοφιλής τότε. Και φυσικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για τη μόδα της δεκαετίας του ’90 χωρίς να αναφέρουμε την Kate Moss και σίγουρα μπορούμε να τη φανταστούμε μέσα στο χαλαρό, άνετο τζιν Kate της Miu Miu.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below