Καθώς οι σχεδιαστές κοιτάζουν μπροστά σε έναν κόσμο μετά το εμβόλιο, υπάρχει κάτι περισσότερο από μια αίσθηση αισιοδοξίας στις τελευταίες συλλογές τους.

«Φανταζόμασταν μια ωραία οικογενειακή συγκέντρωση για δείπνο, ένα πάρτι με μέλη της οικογένειας που δεν έχουν συναντηθεί εδώ και πολύ καιρό», λέει ο Domenico Dolce για το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας του οίκου.

Αυτός είναι ένας απίστευτα cosy τρόπος για να περιγράψει κανείς ένα «σόου». Ποιος δεν θα δελεαζόταν από την ιδέα του φαγητού και της οικογένειας αυτή τη στιγμή; Τα πολλαπλών γενεών μοντέλα ήταν επίσης μια υπέροχη πινελιά και είχε ενδιαφέρον να δούμε πόσο κλασικά οι σχεδιαστές επέλεξαν να ντύσουν τους μεγαλύτερους, αφήνοντας τα πιο εκκεντρικά σχέδια για τα νεότερα μοντέλα.

Συχνά οι σχεδιαστές, πιθανότατα από μια καλοπροαίρετη επιθυμία να αποδείξουν ότι η μόδα είναι ένα άθλημα που δεν έχει ηλικία, καταλήγουν να ντύνουν τα μεγαλύτερης ηλικίας μοντέλα με υπερβολικό τρόπο. Η μόδα ναι μεν δεν πρέπει να έχει περιορισμούς, αλλά υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα μόδας και η προσέγγιση των Dolce e Gabbana στο ντύσιμό τους έμοιαζε απολύτως κατάλληλη.

Μετά την παρουσίαση της συλλογής Alta Moda σε πραγματικό κοινό στη Φλωρεντία τον Αύγουστο, αυτή πραγματοποιήθηκε πίσω από κλειστές πόρτες, στο Teatro Alla Scala στο Μιλάνο, την πόλη όπου εδρεύει το ντουέτο. Το μόνο ακροατήριο που κάθισε σε αυτές τις επιχρυσωμένες καρέκλες ήταν τα μοντέλα, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να καθίσουν και να χαλαρώσουν μόλις τελειώναν το περπάτημά τους στην πασαρέλα.

Οι Dolce e Gabbana κυκλοφόρησαν αρκετές συλλογές από την αρχή του lockdown, συμπεριλαμβανομένων των ready-to-wear ανδρών και γυναικών, των κοσμημάτων, της Alta Moda και της Alta Sartoria- των high end σειρών για γυναίκες και άνδρες.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below