“Είναι καλό να είσαι ασφαλής, αλλά ξέρεις ότι είναι πολύ σημαντικό να είσαι και τολμηρός.” Αυτές ήταν οι λέξεις που αντηχούσαν στο δωμάτιο καθώς τα μοντέλα περπατούσαν μπροστά από μια μικρή ομάδα επισκεπτών κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της συλλογής Bottega Veneta άνοιξη/καλοκαίρι 2021, γνωστή και ως Salon 1 London. Η ιδέα είναι μια συλλογή ενδυμάτων, η οποία συνοδεύεται και από μια σειρά βιβλίων μαζί με ένα δίσκο, δίνοντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα στο όραμα του καλλιτεχνικου διευθυντή του οίκου, Daniel Lee.

Αντί μιας παραδοσιακής επίδειξης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου το Σεπτέμβρη, ο Lee, όπως και πολλοί άλλοι σχεδιαστές, επέλεξε να προσαρμοστεί στο δικό του πρόγραμμα, δείχνοντας σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων στο Λονδίνο τον Οκτώβριο. Οι εικόνες και το βίντεο της παρουσίασης ωστόσο δημοσιεύτηκαν τώρα.

Για την ερχόμενη σεζόν, ο Lee έδειξε τη δική του εκδοχή στα άνετα πλεκτά και τις χαλαρές σιλουέτες που έχουν κυριαρχήσει τον τελευταίο χρόνο παραμονής στο σπίτι. Ο Lee εμπνεύστηκε από τα χειροτεχνήματα, της δεκαετίας του ’60 ενσωματώνοντας μια αίσθηση άνετης νοσταλγίας στη νέα συλλογή. Τα chunky, ογκώδη πλεκτά και οι φλοράλ πλεκτές λεπτομέρειες σε φορέματα και παλτά μας μεταφέρουν επίσης στο παρελθόν.

Όμως, ενώ οι vintage αναφορές είναι ορατές σε όλη τη συλλογή, τα σχέδια παραμένουν φρέσκα και μοντέρνα. Τα πλεκτά δεν είναι άχαρα και ογκώδη, αλλά ακολουθούν τις γραμμές του σώματος ενώ το κάθε σύνολο συμπληρώθηκε με το αντίστοιχο mule ή πέδιλο στο ίδιο χρώμα και τις ωραιότερες πλεκτές τσάντες οι οποίες προορίζονται να γίνουν το “hit” της επόμενης σεζόν.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below