Ησουν στυλίστρια. Πώς αποφάσισες να γίνεις σχεδιάστρια;

Ο χρόνος που περνούσα με τις πελάτισσές μου μιλώντας για μόδα, για το τι τους αρέσει να φοράνε και τι όχι με έκανε να κατανοήσω ποια ρούχα θα κρατούσαν για πάντα στην γκαρνταρόμπα τους. Ηταν όλες εξέχουσες προσωπικότητες -ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί-, γυναίκες με διαφορετικό σωματότυπο και ανάγκες και ήταν αυτές που πραγματικά με ενθάρρυναν να ξεκινήσω το δικό μου brand.

Aναβάθμισες τα girly αξεσουάρ με θεατρικούς φιόγκους, ενώ στα εκλεκτικά σχέδιά σου είδαμε τις έντονες βάτες των 80s να κάνουν θεαματικό comeback.

Οι γυναίκες γύρω μου εξακολουθούν να αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης, την ιστορική αναφορά για τηνκολεξιόν που θα ακολουθήσει. Κάθε συλλογή είναι μια καμπύλη μάθησης που με διδάσκει κάτι νέο για τη διαδικασία κατασκευής του ρούχου – πειραματίζομαι με ξεχωριστά υφάσματα και απρόσμενες σιλουέτες. Προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς και το μότο μου είναι να προσεγγίζω τη δουλειά μου με πάθος αντιμετωπίζοντας την κάθε πρόκληση με ηρεμία και περιέργεια.

Συνεχίζεις να ράβεις τις συλλογές σου σε ατελιέ στη Βαρσοβία. Πώς αφουγκράζεσαι τη μόδα στην Πολωνία σήμερα και τι συμβουλεύεις τη νέα γενιά σχεδιαστών;

Πιστεύω ότι είμαστε μόνο στην αρχή. Θα πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να εδραιωθεί η πολωνέζικη μόδα και να γαλουχήσει νέους σχεδιαστές. Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι το «να μείνουμε πιστοί στον εαυτό μας» είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει κάποιος αλλά και να πάρει. Υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός εκεί έξω και είναι πολύ δελεαστικό να ακολουθήσεις «τον πιο επιτυχημένο της στιγμής».

Αν σου ζητούσα να μοιραστείς μαζί μας μια ιστορία που δενέχεις ξαναπεί ποια θα ήταν;

Δεν είμαι σίγουρη αν αυτό μετράει ως ιστορία: μέχρι να γεννήσωτο πρώτο μου παιδί -πριν από μερικούς μήνες- θεωρούσα τη μητρότητα πολύ μεγάλη πρόκληση. Δεν μπορούσα όμως να φανταστώ ότι είναι τόσο εκπληκτική εμπειρία, ούτε σκέφτηκα ποτέ ότι θα μου δώσει τόση δύναμη και προοπτική. Νομίζω ότι ο γιος μου με κάνει πραγματικά καλύτερη σχεδιάστρια!

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου; 

Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να εξελίξω τη συλλογή παπουτσιών και τα αξεσουάρ. Επίσης είμαι ερωτευμένη με τις περίτεχνες λεπτομέρειες στα υφάσματα και θα ήθελα σύντομα να ξεκινήσω ένα project υψηλής ραπτικής. Φυσικά, θα είσαι από τις πρώτες στις οποίες θα το εκμυστηρευτώ. (γέλια)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below