Παρά την τρέχουσα τάση των χονδροειδών “dad trainers”, τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί ένα ζευγάρι κλασσικά Adidas Stan Smith. Είναι απλά, κομψά και πάνε με τα πάντα. Τις περισσότερες φορές είναι από δέρμα, κάτι που κάποιοι θα υποστήριζαν ότι είναι επιβλαβές για το περιβάλλον. Ένα τέτοιο άτομο είναι και η Stella McCartney. Μια δια βίου χορτοφάγος, που έχει σχεδιάσει μια μεγάλη σειρά παπουτσιών από faux δέρμα ή ακόμη και από ανακυκλωμένο πλαστικό για τη γραμμή της Adidas x Stella McCartney, η οποία διανύεει τώρα το 13ο έτος της. Ολα αυτά βέβαια μέχρι να της έρθει η ιδέα για ένα ολοκαίνουριο ζευγάρι vegan Stan Smiths.

Πριν από πολλά χρόνια έλαβα σαν δώρο ένα ιδιαίτερο ζευγάρι Stan Smith από vegan δέρμα από τον σύζυγό μου και την Adidas “, λέει η ίδια.” Πρόσεξα ότι δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις τη διαφορά ανάμεσα στο πραγματικό δέρμα και το vegan. Δεν θα μπορούσα παρά να σκεφτώ πόσα ζώα θα μπορούσαν να σωθούν αν ο Stan Smith και η Adidas άλλαζαν τα παπούτσια από πραγματικό δέρμα σε vegan και χρησιμοποιούσαν οικολογικές κόλλες ». Πρότεινε στην Adidas μια συνεργασία Stella McCartney x Stan Smith και τα αποτελέσματα έφτασαν στα καταστήματα αυτό το φθινόπωρο.

“Συνεργαζόμαστε με την Adidas εδώ και πολλά χρόνια [έτσι] σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να δώσω σε ένα πραγματικά ευρύ κοινό τη δυνατότητα να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να έχει δερμάτινα υποδήματα για να έχει ένα απίστευτο, θρυλικό προϊόν “, λέει η McCartney.

Το “Stella Stan Smith” μοιάζει πολύ με το κλασικό ζευγάρι που ξέρετε, εκτός από μικρές διαφορές: Αντί για την πράσινη λεπτομέρεια στο πίσω μέρος, εκείνα έχουν μπορντό και μπλε ενώ σφραγίζονται με το λογότυπο της McCartney. Οι ρίγες της Adidas στο πλάι αντικαθίστανται με μικροσκοπικά αστέρια, ένα σταθερό μοτίβο στα αξεσουάρ της McCartney και ενώ το πορτρέτο του Stan Smith παραμένει τυπωμένο στη δεξιά γλώσσα, στην αριστερή φιγουράρει το πορτρέτο της σχεδιάστριας.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below