Με μεγάλο μέρος του κόσμου στο σπίτι και με όλες τις συνηθισμένες εκδηλώσεις μόδας σε αναμονή ή να γίνονται ψηφιακά, είναι λογικό να ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο από ποτέ, και ως εκ τούτου ότι τα περισσότερα brand μόδας εμπλουτίζουν συνεχώς το περιεχόμενό τους στα social media. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τον εξαιρετικά δημοφιλή ιταλικό οίκο μόδας Bottega Veneta, ο οποίος φαίνεται να έχει εξαφανιστεί εντελώς από τα κοινωνικά μέσα.

Ο κύριος λογαριασμός του οίκου στο Instagram – ο οποίος διέθετε 2,5 εκατομμύρια οπαδούς – δεν φαίνεται πλέον να υπάρχει, αν και δεν είναι ακόμη σαφές γιατί.

Ενώ πολλοί υποθέτουν ότι μπορεί να είναι ένα διαφημιστικο κόλπο ή θα μπορούσε ακόμη και να είναι ένα τεχνικό σφάλμα και ότι ο λογαριασμός θα εμφανιστεί ξανά πολύ σύντομα, άλλοι υποδηλώνουν ότι ο δημιουργικός διευθυντής Daniel Lee έλαβε την απόφαση να αφαιρέσει τη μάρκα από τα κοινωνικά μέσα για να δημιουργήσει περισσότερη φήμη από ό, τι θα μπορούσε να δημιουργήσει συμμετέχοντας στον υπερκορεσμένο ψηφιακό κόσμο.

Αυτή η απόφαση θα είχε νόημα λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία επίδειξη της μάρκας, όπου συνδύαζε μια μικρή παρουσίαση η οποία κρατήθηκε ιδιωτική για δύο μήνες, πριν κυκλοφορήσει ως ταινία με συνοδευτικό βιβλίο τον Δεκέμβριο. Εκείνη την εποχή, ο Lee είχε δηλώσει ότι «δεν πιστεύει» στις ψηφιακές επιδείξεις μόδας.

Φυσικά, ο οίκος παίρνει μεγάλη προσοχή στο Instagram και εκτός του επίσημου λογαριασμού του. Από τότε που ο Lee πήρε τα ηνία, η Bottega Veneta κέρδισε ταχύτατα δημοτικότητα μέσω μερικών εξαιρετικά δημοφιλών λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένων των New Bottega και Bottega By Daniel Lee, ενώ oι διασημότητες παγκοσμίως έχουν αγκαλιάσει τα σχέδιά του, υποδηλώνοντας ότι ο οίκος μπορεί να μην χρειάζεται καν να διαφημίσει τα προιόντα του όταν άλλοι λογαριασμοί κάνουν τόσο καλή δουλειά.

Ωστόσο, όπως παρατηρήθηκε, η Bottega Veneta φαίνεται πως μέχρι πρόσφατα αναζητούσε έναν παγκόσμιο social media manager, οπότε πιθανότατα μπορούμε να περιμένουμε ότι τα κανάλια του στα κοινωνικά μέσα θα είναι σύντομα πίσω και μεγαλύτερα από ποτέ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below