Η άρρηκτη σχέση που ενώνει τον οίκο Chanel και τη Charlotte Casiraghi ήταν ανέκαθεν μοναδική. Πριν μερικούς μήνες την είδαμε να καλπάζει με το άλογό της στο άνοιγμα του σόου υψηλής ραπτικής του Maison για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στο Παρίσι και τώρα την παρακολουθούμε να γίνεται για μία ακόμη φορά πρωταγωνίστρια σε καμπάνια του γαλλικού οίκου, συγκεκριμένα για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-23 pre-collection.

Courtesy of Chanel

«Η Charlotte ενσαρκώνει το πνεύμα της Chanel μ’ έναν πολύ αυθεντικό και φυσικό τρόπο, παραμένοντας παράλληλα πιστή στη δική της προσωπικότηα», δηλώνει η Virginie Viard, η οποία άντλησε την έμπνευση της γι’ αυτή τη συλλογή από τη στάση ζωής και την εκλεκτική προσωπικότητα της διακεκριμένης ιππεύτριας, μοντέλου και γαλαζοαίματης του Μονακό. «Η Virginie με γνωρίζει από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Πρόκειται για μια φυσική ανάμειξη που δεν έχει ανάγκη από εξηγήσεις», θα συμπληρώσει η Charlotte.

Courtesy of Chanel

H νέα τους συνεργασία δίνει ζωή σε μια σειρά από φωτογραφίες και ένα φιλμ μικρού μήκους που κινούνται μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας και απαθανατίζονται από τον φακό του φωτογράφου SMITH. Σαν μια μυθιστορηματική ηρωίδα, η επιβλητική φυσιογνωμία της Charlotte περιφέρεται σ’ ένα παραμυθένιο τοπίο με φόντο τη φύση και το μπλε της θάλασσας ντυμένη με παλτό σε μάξι μήκη, tweed κοστούμια σε acid αποχρώσεις ή πλούσιο μαύρο βελούδο και αέρινα σύνολα σε εμπριμέ silk crêpe ή καπιτονέ ντένιμ ύφασμα.

Courtesy of Chanel

«Όταν ανακάλυψα τη συλλογή, βρήκα κομμάτια που απολαμβάνω να φοράω καθημερινή και με τα οποία νιώθω άνετα», θα μοιραστεί η Casiraghi. «Υπάρχουν πολλά τζιν, πουκάμισα και «βαριά» υφάσματα όπως το βελούδο… Είναι σημαντικό να έχεις τη δύναμη της επιλογής, να μπορείς να εκφράσεις κάτι διαφορετικό αναλόγως τη στιγμή».

Courtesy of Chanel

Στο φιλμ μικρού μήκους, το τραγούδι Phantom της Sir Alice συνοδεύει το ρομαντικό περίπατο της Charlotte σ’ ένα τοπίο που καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου: η ερημιά, ένα διαμέρισμα και μια προβλήτα δίπλα στη θάλασσα. Οι αργές κινήσεις, τα βλέμματα που κοιτούν απευθείας στην κάμερα και οι ξαφνικές παύσεις πετυχαίνουν ν’ αναδείξουν τα κομμάτια-κλειδιά της συλλογής.

Η συλλογή F/W 2022/23 pre-collection θα είναι διαθέσιμη στις μπουτίκ του οίκου από τις 19 Ιουλίου 2022.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below