Eurovision ή αλλιώς ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός μουσικός διαγωνισμός που επιστρέφει σταθερά κάθε χρονό από το 1956, με εξαίρεση το 2020, για να συναρπάσει τα πλήθη με τις μουσικές και τραγουδιστικές ικανότητες των συμμετεχόντων. Πέρυσι, το ιταλικό συγκρότημα Måneskin έκανε τον κόσμο να παραμιλάει με τη ροκ αισθητική του και να ζητοκραυγάζει στους ρυθμούς του Zitti e buoni”. Για το 2022, οι φανατικοί λάτρεις του θεσμού θα ταξιδέψουν στο Τορίνο της Ιταλίας για να παρακολουθήσουν τις φετινές συμμετοχές και ν’ απολαύσουν από κοντά αυτό το μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Κι ενώ μπορεί το ταλέντο των τραγουδιστών να είναι αυτό που ξεχωρίζει, μπορούμε να συμφωνήσουμε ομόφωνα πως η εικόνα είναι εκείνη που θα μαγνητίσει τα βλέμματα και θα παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο στην τελική βαθμολογία και την απήχηση της εκάστοτε εμφάνισης. Στις αρχές της εβδομάδας, οι συμμετέχονες βρέθηκαν στο Τορίνο για να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους πρόβες. Αναμεσά τους, ξεχωρίσαμε τις εκπροσώπους της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες έλαμψαν στην σκηνή μέσα σε δύο εντυπωσιακές δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών.

Το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, η νεαρή εκπρόσωπος της Ελλάδας, Αμάντα Γεωργιάδη, εντυπωσίασε στην πρόβα του τραγουδιού “Die Together” στο Pala Olimpico του Τορίνο, φορώντας μία custom αέρινη δημιουργία Celia Kritharioti από ιριδίζον λευκο μεταξωτό ύφασμα.  H πολλά υποσχόμενη Αμάντα βρίσκεται από το Σάββατο στο Τορίνο με όλη την ελληνική αποστολή, με τον Φωκά Ευαγγελινό να έχει αναλάβει την σκηνική παρουσία, τον Σπύρο Σαμοίλη το χτένισμα και τον Κώστα Ζήση το styling.

Εξίσου εκθαμβωτική υπήρξε η εμφάνιση της εκπροσώπου της Κύπρου, Ανδρομάχης, η οποία το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαΐου πραγματοποίησε την πρώτη της πρόβα για τον 66ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision στο Pala Alpitour του Τορίνο, κεντρίζοντας όλα τα βλέμματα με την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία. Το λαμπερό ρούχο της 28χρονης εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο κορυφαίος Έλληνας σχεδιαστής κυπριακής καταγωγής, Στέλιος Κουδουνάρης. Βασική του εμπνευση ήταν το έργο του Ιταλού ζωγράφου της αναγέννησης, Σάντρο Μποτιτσέλι με τίτλο «Η Γέννηση της Αφροδίτης».

Το εντυπωσιακό bodyconsious φόρεμα είναι σχεδιασμένο από μεταξωτό ζέρσευ ύφασμα με έντονες λάμψεις και τολμηρά κοψίματα, ενώ διαθέτει κι ένα αφαιρετικό μπούστο που προσδίδει ένα στοιχείο με αναγεννησιακό αέρα στη συνολική εικόνα. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν διθυραμβικές, τόσο για το ρούχο όσο και για την εμφάνιση της αποστολής του νησιού της Αφροδίτης, και όλοι ανυπομονούμε να δούμε την Κύπρο να διαγωνίζεται στον 2ο ημιτελικό, την Πέμπτη 12 Μαΐου, με το τραγούδι “Ela”.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below